Nunkovics Tibor 2020-ban tagadta a „Gyurcsány-vonalat”, egy évvel később a DK támogatásával indul az előválasztáson

2021. június 05. 19:49

Korábban Nunkovics Tibor „fideszes propagandának” titulálta a Jobbik együttműködését Gyurcsánnyal.

2021. június 05. 19:49
null

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje Facebookon jelentette be, hogy Komárom-Esztergom megye 2-es választókerületében Nunkovics Tibort, a Jobbik jelöltjét támogatja a baloldali előválasztáson. 

Ő képes arra, hogy megszólítsa a jobboldali érzelmű ellenzéki szavazókat is, ez pedig kulcsfontosságú lehet a körzetben”

– fogalmazott Dobrev. 

Nem vágyott mindig a DK támogatására

A héten beszámoltunk Pál Gáborról, aki bár jelenleg a DK által támogatott jobbikos jelölt, a múltban nem viseltetett túlzott szimpátiával Gyurcány Ferenc iránt. Hasonlóképpen jellemezhető Nunkovics Tibor helyzete is. A politikus 2018-ban még a „fideszes propagandának” titulálta közösségi oldalán azt, hogy a Jobbik Gyurcsánnyal tárgyalt volna.

NEM tárgyalunk Gyurcsánnyal, ha rajtunk múlik Orbán cellatársa lesz!”

– szögezte le. 

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Ennél frissebb megnyilvánulás az a 2020-as poszt, amelyben Nunkovics Jakab Péter bejegyzését osztotta meg, azzal a felirattal, hogy „Az origo azt kérdezi, hogy marad-e a Jobbikban a Gyurcsány-vonal.” Mint fogalmazott:

már a kérdés is hazugság. Hogyan maradhatna valami, ami nincs?”
Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Hatalomba emelés

Nunkovics Tibor úgy szerepel most egy képen Dobrev Klárával, hogy korábban arról írt, hogy egy „újabb baloldali politikus hatalomba emelése egyértelmű üzenete annak, hogy a Fidesz végleg szakított a polgári Magyarország eszményével”.

Bejegyzésében – melyet mindössze két ember like-olt – arról ír, hogy „Gyurcsány egykori minisztere lett az Orbán-rendszer újabb kiszolgálója”. Bejegyzése végén azt a költői kérdést teszi fel, hogy „mikor lesz Gyurcsány Ferenc az Orbán-kormány minisztere”:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Közelmúltbeli ellenséges kommunikáció 

Végezetül érdemes megemlíteni azt is, hogy Nunkovics Tibor 2016-ban, Magyarország Alaptörvényének hetedik módosításakor – amely a migránsok kötelező betelepítésének megállításáról szólt – nehezményezte, amiért a szocialisták kivonultak a vitáról, és emlékeztetett, hogy a DK képviselői a vita előtt egy héttel jelentették be, hogy bojkottálják az Országgyűlést. Ezt Nunkovics Tibor akkor még úgy kommentálta: „nem mintha hiányoznának”, bejegyzéséhez pedig egy Gyurcsány Ferencet és Vadai Ágnest ábrázoló fotót használt:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Nyitókép: Facebook 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2021. június 06. 12:27
2008-ban lehetetett tudni a szadis dobrev klein vonalat a Mozgalomban. Zázri most Deák Ferenc ii.
zakar zoltán béla
2021. június 06. 10:17
Kovics az ál apáca...
Kanmacska
2021. június 06. 09:30
A Jobbik a legundorítóbb párt, bár szoros a verseny.
tevevanegypupu
2021. június 06. 09:28
Összefogás itthon ide vagy oda, de azért azt ne felejtsük el, hogy mikor Dobrevet Lipótváros megválasztotta EP képviselőnek és másnap Gyurcsánnyal együtt rohant felvételizni Brüsszelbe a Renew csapatába az EP-nél..kereken visszautasították dk-s brigádjával egyetemben..Ott valahogy nem kellett..így kénytelen volt bekullogni a szocdemekhez..És hiába próbálnak hízelegnei Macronnak is ..neki sem kellenek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!