Intermodális csomópont lesz a bicskei vasútállomásból

2021. június 22. 10:32

Az első ütem várhatóan 2023 októberében készül el.

2021. június 22. 10:32
null

Intermodális csomópontot alakítanak ki a bicskei vasútállomásból (helyi nevén a nagyállomásból) – írta az Indóház Online. A NIF Zrt. beruházásának célja többek között a közösségi közlekedés színvonalának javítása, valamint a szolgáltatás minőségének növelése a közlekedők igényeinek megfelelően, írja az Octogon.

Hozzátették: a biztonságos közlekedés, ezzel együtt a közösségi igényeknek megfelelő szolgáltatás biztosítása, valamint a közlekedés színvonalának folyamatos növelése mentén zajlik a fejlesztés megvalósítása. A térség utazási szokásainak megőrzése, ezzel együtt a tömegközlekedést használók számának emelése, illetve az átszálló és módváltó csomópontok létrehozása, a korszerű, hatékony hálózati átjárhatóság erősítése mind a projekt céljai között szerepelnek, írják. A munkavégzés 2021. június elején megkezdődött, az első ütem várhatóan 2023 októberében készül el.

Teljes felújítás

Az állomásépület körül rendezik a területet, ahol új autóbusz-megállóhelyek, autóbusztároló-helyek, valamint buszforduló létesülnek. Mindezek mellett számos P+R és mozgáskorlátozott parkoló, B+R, K+R parkoló, taxiállomás kerül kialakításra, ezzel megteremtve az akadálymentes kapcsolatot a különböző közlekedési módok között. A vasútállomás déli oldalán szintén megvalósul egy új P+R parkoló, amelynek megközelítését segíti egy új, épülő körforgalmi csomópont.

A vasútállomástól nyugatra új összekötő út is épül.

Az Octogon megírta: a vasút fölött közúti felüljárót adnak át, valamint az elkerülő út északi szakaszán új körforgalmi csomópont épül. Az új körforgalmi csomópontból a Móricz Zsigmond utca felé ágazik ki az állomási bekötő út. Az új nyugati elkerülő út kiépítésével, valamint a rakodó külterületre történő kihelyezésével, és az ahhoz vezető közvetlen kapcsolattal a belterületi övezet tehermentesíthető a rakodót kiszolgáló teherforgalomtól. A meglévő gyalogos peronaluljárót meghosszabbítják az újonnan kialakítandó déli P+R parkolóig, aminek átadását követően a Szent István út és a Móricz Zsigmond utcai rossz állapotú gyalogos felüljárót elbontják, írják.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DINO54
2021. június 22. 16:36
És a "kisvasút" is meg lesz hosszabbítva Bicskéig. Ha már... :)
Belakiss
2021. június 22. 15:35
Akárhogy is hívják, építenek egy buszmegállót. Intermodális bazmeg. Inkább csináljanak valamit, hogy ne késsenek a vonatok 40 perceket.
Sulammit
2021. június 22. 15:29
A Fidesz-KDNP kormány épít a moslékkoalíció mindent leépít.
bunko_jobbos
2021. június 22. 14:59
Nagyon durva, amit a kormány csinál. Ezt a programot már 2010-ben elkezdték szervezni. Látszik, hogy mennyi idő kell nagy dolgok megvalósításához. Ezen a vonalon minden állomást felújítanak (valamennyire), síneket rendbe teszik (nem volt nagyon rossz), a vonatbefolyásoló rendszereket kiépítik a legkorszerűbbre (nagyon szarok), felépítik a 3. Duna-hidat a Rákóczi-híd mellett stb. stb. stb. És majd ha minden meglesz, akkor nagy mennyiségű munkaerő tud áramlani a budapesti központokba. Mert így működik egy korszerű gazdaság. Tényleg nagyon durva, hogy egy ilyen "semmiséghez" (ami bizonyos emberek szerint magától étetődő), mennyi pénz, szervezés, akaraterő, és főleg előre látás kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!