Autóklub: A főváros enyhítse, ne súlyosbítsa a közlekedési válságot!

2021. június 17. 13:41

Az érdekképviseleti szervezet azonnali válságkezelő intézkedéseket javasol, például a lezárások idejére adják vissza a kísérleti kerékpársávokat az autósoknak.

2021. június 17. 13:41
null

A Magyar Autóklub a korábbi, szerintük hatástalannak bizonyult kezdeményezései miatt nyílt levélben fordult Karácsony Gergelyhez. Azt írják, „a kialakult közlekedési káosz egyértelműen a szakmailag elhibázott forgalomszervezési döntések következménye. Egy közlekedési agóniában szenvedő város élhetetlen és nem szolgálja az idegenforgalom és a turizmus fejlődését.”

Az autós társadalom érdekképviseleti szervezete azonnali válságkezelő intézkedéseket javasol, miszerint a „lezárásokat és forgalomkorlátozásokat szervezetten és tervezetten bonyolítsák le, a lezárások idejére adják vissza az ún. kísérleti kerékpársávokat az autósoknak, jelöljenek ki ideiglenes P+R parkolókat a közösségi közlekedés »végpontjaihoz« igazítva.”

A Magyar Autóklub stratégiai javaslatokat is tesz az újabb közlekedési válságok megelőzése érdekében. Így szorgalmazza az M0 nyugati szektorának a megépítését, a kulcsfontosságú csomópontok korszerűsítését, a megfelelő gyalogos, kerékpáros és autós infrastruktúra tervezett kiépítését, a Duna fokozott kihasználását.

Ismételten felkérik a főváros vezetését, hogy „vizsgálja felül a fővárosi közúthálózat forgalmának állapotát és szüntesse meg az indokolatlan forgalomkorlátozásokat” – zárul a Magyar Autóklub közleménye.

(MTI-OS)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. június 18. 19:54
"Ne súlyosbítsa a közlekedési válságot" Nincs ilyen. Nincsen közlekedés, így nincs válságban sem. Gyalogos, biciklis közlekedés van. Már ami megvan, mert a délpesti biciklizést megfúrták.
ptrfarkas43
2021. június 17. 16:47
A langaléta szellemi fogyatékos akarnok leszállhatna már a magas lórol.
Macskakalapban2
2021. június 17. 16:30
Dagadt, elhízott autó klubosok csak fogják be és szálljanak ki!
Nehidd El
2021. június 17. 14:53
Az álbaloldali szociobűnözők már régebben ellopták, kiforgatták eredeti mivoltukból az olyan szavainkat, mint a "menekült", "civil szervezet", "jogvédő", "jogállam", "demokratikus", "meleg" stb., az eredeti pozitív jelentést valami teljesen mással, rendszerint valami infernálissal lecserélve. Nem lepődünk meg a bolsevikoktól, hiszen a "bolsevik" kifejezés is pontosan ilyen képződmény. Aztán másfél éve jött a "Karácsony", azóta mindenkinek összeugrik erre a szóra a gyomra, én még a karácsonyfára is csak vegyes érzelmekkel tudtam nézni. Most meg itt az "autósüldözés"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!