Visszaállhat a parkolási rend az egész országban

2021. május 19. 07:43

Hamarosan megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken.

2021. május 19. 07:43
null

Mivel javul a járványhelyzet, egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, vagyis ismét fizetni kell a várakozásért – értesült a Magyar Nemzet.

Akkor vezették be, amikor szükség volt rá

A portál emlékeztetett:

a koronavírus-járvány első hullámában, 2020 áprilisától szüntették meg a közterületi parkolási díjakat.

Mint írják, a védekezés fontos eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása, és mivel a zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját. A javuló adatok miatt 2020. július és november között megszűnt a veszélyhelyzet, ezzel együtt az ingyenes közterületi parkolás lehetősége is, amelyet a pandémia harmadik hulláma miatt, 2020 novemberétől ismét bevezettek, és ez azóta is tart.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyapa
2021. május 19. 19:28
NAV - hoz bekötött parkolóórákkal ok.
kaltran
2021. május 19. 15:57
A visszaállítás utáni első napon a parkolómaffia tarolni fog. Learatják a későn ocsúdókat. megbüntetik még a hátsó ablakban bólogató műkutyát is!
kailniris
2021. május 19. 11:33
Szerintetek miután a közlönyben megjelenik a ingyenes parkolás megszűnéséről szóló rendelet, hány másodpercen belül fog rinyálásba kezdeni az ellenzék a fizetős parkolás miatt?
konfucius
2021. május 19. 09:41
Átolvasva a kommenteket, összegezném: Vannak gondok, amiket meg kellene oldani. Ezek nem rendszerszintű, hanem lokálisan jelentkező problémák, ezért helyi szinten kellene a megoldást is megalkotni. A rendszer maga, mármint hogy ingyenes a parkolás, nem rossz, hanem túlnyomórészt működőképes. Ezért nem is szükséges fűnyíró elven, rendszerszinten változtatni rajta. A lokális problémák megoldására egyéni módszereket ki lehet találni, pl személyautók számára ingyenes, 7 személy fölött nem ingyenes, vagy tilos is, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!