A rendőrség kitiltotta a Pride-ot az Andrássy útról

2021. május 10. 11:53

A Mi Hazánk előbb foglalta le a szimbolikus közterületet, szerepel a párt közleményében.

2021. május 10. 11:53
null

A Mi Hazánk Mozgalom közleményben számol be arról, hogy a BRFK kitiltani kényszerült a Pride-ot a felvonulásaik történetének legszimbolikusabb helyeiről a párt korábbi bejelentése és a Kúrián sikerrel járt jogorvoslata miatt. „Így a Szivárvány Misszió Alapítvány által bejelentett Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út – Deák tér útvonalon nem vonulhatnak az LMBTQP-propagandisták a rendőrség végleges határozata szerint” – fogalmaznak. Azt írják, hogy bár a rendőrség a Mi Hazánk Mozgalom ellentüntetését tiltotta be, a Kúria ítélete szerint ez jogsértő volt, és elsőbbséget élvező, érvényes benyújtásként fogadtatták el a Novák Előd által bejelentett gyűlést, ezért kényszerült a BRFK új határozatot hozni.

– írják. Ugyanakkor azt elismerik, hogy nem lehet minden helyet minden időre lefoglalni a szerintük „deviánsok” elől, „de a legszimbolikusabb Andrássy útról való kiszorításuk és több más reprezentatív közterület lefoglalása igenis komoly siker és jelzésérték: elég volt az LMBTQP-propagandából!” – tartalmazza a szöveg.

„Nem kérünk lezárások idején is szerte a világból ide szervezett aberráltakból, akik számíthatnak még további meglepetésekre a magyar ellenállás sok éve megedződött szervezeteitől és tagjaitól” – szerepel a közleményben.

Fotó: A 24. Budapest Pride résztvevői gyülekeznek a Kossuth téren 2019. július 6-án.MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2021. május 11. 12:35
Első lépésnek nem rossz. Másodiknak Budapestről tilthatnák ki pl a Hortobágyra.
mediator01
2021. május 11. 10:10
Nem kellene ezekkel kesztyűs kézzel bánni. Magyarországot így is, úgy is, folyamatosan rugdossák. Akkor nem mindegy? Egyébként pedig senkinek nem kellene odamenni provokáltatni magát, viszont az útvonalat végig be kellene kamerázni, és amennyiben bárhol, bárki, szeméremsértően, garázda módon viselkedne, fel kell jelenteni a Btk. 205. paragrafusa, vagy a 339. paragrafusa alapján. Szeméremsértés Btk. 205. par. (1) Aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.     (2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából tizennegyedik életévét be nem töltött személy előtt szeméremsértő magatartást tanúsít, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (3) Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki mással szemben olyan szeméremsértő magatartást tanúsít, amely a sértett emberi méltóságát sérti. Btk. 339. par. (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.     (2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot a) csoportosan, b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva, c) fegyveresen, d) felfegyverkezve vagy e) nyilvános rendezvényen vagy gyűlésen követik el.
Szerintem
2021. május 10. 22:17
Rendezzék meg a pride-ot a szemlőhegyi lopott villa kertjében. Közterületen ne buziskodjanak mindenki, gyerekek szeme láttára is.
Szerintem
2021. május 10. 22:13
Milyen jót röhöghettek a Kuriában is :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!