Jövőre nyit a luxusszálloda a Drechsler-palotában

2021. március 05. 08:12

Az Andrássy úton, az Operaházzal szemben nyílik majd a 19 éve kihasználatlan épület.

2021. március 05. 08:12
null

Az Operaházzal szemben, az Andrássy út 25. alatt található francia reneszánsz stílusú Drechsler-palotából ötcsillagos szálloda lesz, amely jövőre nyitja meg kapuit – írja a PestBuda. Hozzátették: a Lechner Ödön és Pártos Gyula által tervezett, immár 19 éve használaton kívül álló épület felújítása során műemléki helyreállítást ígér a tulajdonos, ám a tetőtérben új szintet is kialakítanak.

A portál közölte, hogy megkezdődtek az Andrássy út 25. szám alatt álló Drechsler-palota kivitelezési munkálatai. A Magyar Államvasutak Nyugdíjintézeteként és Állami Balettintézetként is ismert műemléképület tulajdonosa, a QPR Properties itt nyitja majd meg 2022-ben a 151 szobás luxusszállót, a W Budapest Hotelt – közölte a kivitelező DVM csoport.

Az Andrássy út 25. szám alatti Drechsler-palota Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1883 és 1886 között épült francia reneszánsz és neogótikus stílusban. Az épület sokak számára az Állami Balettintézet egykori otthonaként ismert – amely 1949 és 2002 között működött a falai között –, ám eredetileg a MÁV Nyugdíjintézet bérházának épült. Nevét a földszinten működő kávéház tulajdonosáról kapta, így lett Drechsler-palota.

Kép forrása: bh.hu (A W Budapest Hotel látványterve)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2021. március 05. 14:29
Szóváltás buszozás közben, 2013: – A balettintézet van egy portugál kezében. – Azt vissza is akarom szerezni. Miért nem csinálod meg, azt a főváros kezdeményezheti! – Ehhez jogszabály kell, nem elég fővárosi rendelet. – Kezdeményezzétek, hogy legyen törvény! – Ezen ne múljon. – Csak adjatok egy javaslatot, én nem tudom ezt kitalálni helyettetek. – Miniszterelnök úr, egy-két törvényjavaslatot adhatunk? – De ne sasszézzál rögtön oldalra, most erről az egyről beszélünk. Adjátok be! – Jó, beadjuk. Ezután került át a jelenlegi, arab tulajdonosokhoz, koztuk az Iszlam Bank elnokehez.
Akitlosz
2021. március 05. 12:08
Szegény épület, csak ki akarják használni. Se nyugdíjintézet, se balettintézet, se állami.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. március 05. 11:01
Ezt is a ballibsik tették tönkre...
nick89
2021. március 05. 10:41
A magyaremberek átlagmegtakarítása 8%-kal nőtt tavaly. Mondom az átlag. Nem a tiéd. Hajrá lölő! Hajrá lölők! Hajrá lölő gazdája!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!