Ilyen kevesen 1956 óta nem haltak meg az utakon

2021. január 27. 11:35

Nagyot javult a közlekedési morál, fényárba borul a rendőrpalota.

2021. január 27. 11:35
null

A forgalmi és üzemanyag-fogyasztási adatok 5–6 százalékkal csökkentek, a baleseti adatok viszont ennél jóval nagyobb mértékben – írta meg az Index. Javult Magyarországon a közlekedési morál, de mindaddig van hova fejlődnünk, amíg egy életet is elveszítünk az utakon – áll a rendőrség közösségi oldalán.

Az Index közölte: Óberling József, a közlekedésrendészeti főosztály főtanácsosa szerint 65 éve nem értünk el ilyen jó eredményeket. Ilyen kevesen legutoljára 1956-ban haltak meg közlekedési balesetekben – mutatott rá az ezredes, aki ezt a kulturáltabb közlekedőknek, a vezetési morál fejlődésének tudja be. Ezt kívánják megköszönni azzal, hogy a budapesti rendőrpalotát fényfestéssel borítják be esténként. A fényfestést megcsodálni minden nap fél 5-től fél 8-ig lehet, hogy sötétedés után, de még a kijárási tilalom előtt lehessen élvezni a színpompás fényeket, írják.

(Magyar Rendőrség Facebook-oldala, Index)

Kép forrása: Facebook

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. január 27. 19:27
Azért a rendőrök ne legyenek olyan büszkék. Értem én, hogy csak 5%-os az üzemanyagfogyasztás-csökkenés, és ennél nagyobb mértékben csökkent a halálozások száma. De 2 tényezőt számítsunk bele: -vélhetően manapság nagyrészt csak a profik vezetnek (kamionos, futár, buszos stb.), -kisebb a forgalom sűrűsége Én majd az idei vagy jövő évi adatot venném alapul. Szerencsére folyamatosan sokat javultunk, de a környező országok is. A nullát meg majd csak az övezető autóval érhetjük el, bár a kivilágítatlan biciklisek akkor is eléjük eshetnek.
zakar zoltán béla
2021. január 27. 13:38
Ruszkik Haza! TANK NO! Thank lyú!
Fideath
2021. január 27. 12:01
"ezt a kulturáltabb közlekedőknek, a vezetési morál fejlődésének tudja be. " ------------------------ Valaki szóljon már neki hogy világjárvány van, a fél ország karanténban, másik fele home office-ban, és este kijárási tilalom van. Egyébként 2019-ben 530-an haltak meg a közutakon.
aleb19
2021. január 27. 11:55
viszont impotens nagypofaju orban feleslegesen meggyilkolt kb 5000 magyart tavaly a 4. negyedevben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!