Budapesti főkertész: Vége a műfű korszakának az Andrássy úton

2020. november 02. 15:29

Az Andrássy út ettől sokkal többet érdemel – fogalmazott a főváros főkertésze.

2020. november 02. 15:29
null

Elkezdték a műfű eltávolítását az Andrássy úton – derül ki Bardóczy Sándor Facebook-bejegyzéséből. Budapest januárban kinevezett új főkertésze hozzátette, hogy a középső szakaszon „a kipusztult kőriseket egy új, várostűrőbb fafajjal, az ausztrál ostorfával” kezdik el pótolni. Bardóczy úgy fogalmazott: „A műfű korszak vége. Az Andrássy út világörökségi terület, ahol 2012-ben egy műfű terítés történt. Szerintünk az Andrássy út ettől sokkal többet érdemel. Ezért ma elkezdődött a műfű eltávolítása.

A főkertész rámutatott, hogy „párhuzamosan zajlik a zöldsáv végleges tervezése, ami az áttaposás ellen is védi majd a fasort és a zöldsávot, s méltóbb lesz a világörökségi helyszínhez”. Hozzátette, hogy a terveket számos hatósággal és közműcéggel szükséges egyeztetni, de mivel  ez sok idő, addig sem „nézhetjük tovább tétlenül, hogy a műfű alatt a meglévő fák gyökerei is berohadjanak”.

 

A műfű korszak vége. Az Andrássy út világörökségi terület, ahol 2012-ben egy műfű terítés történt. Szerintünk az...

Közzétette: Sándor Bardóczi – 2020. november 2., hétfő

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
M.K.R.
2021. május 25. 09:52
Sikerült már méhlegelőt telepíteni a műfű helyén vagy úgy árválkodik ott, ahogy feltépték a műgyepet???
bpe
2020. november 03. 15:34
"A műfű korszak vége. Az Andrássy út világörökségi terület, ahol 2012-ben egy műfű terítés történt." vs. "Az Andrássy úti műfű telepítés első ízben 2013-ban kezdődött, kísérleti jelleggel az Oktogon közelében." eh, posztmodern történetírás..
Szőke Ciklon
2020. november 03. 09:36
És mi lesz a MŰPOLGÁRMESTEREk-kel? Budapest ezeknél többet érdemel!
Tehetős Totó
2020. november 03. 09:33
Haha: Főkertész, de ejsze a Főkerítésy találóbb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!