Meghalt az a siklóernyős, aki a mentése közben zuhant le egy fáról

2020. augusztus 11. 09:35

A férfi még július végén szenvedett életveszélyes sérüléseket, miután a mentésére érkező MI-8-as helikopter rotorszele lesodorta a fáról, amin fennakadt.

2020. augusztus 11. 09:35

Életét vesztette az a siklóernyős, aki még július elején akadt fenn egy fa tetején Vértesszőlősnél, ám az őt menteni próbáló katonai helikopter rotorszele lesodorta és 20-25 métert zuhant – írja az Index. A férfi életéért mintegy másfél-két órán keresztül küzdöttek, majd mire olyan állapotba hozták, hogy szállítható legyen, kórházba vitték, azóta pedig intenzív osztályon küzdöttek az életéért, állapota kritikus volt. A férfi halálhírét a családja jogi képviselője is megerősítette a portálnak.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RNWorld
2020. augusztus 12. 16:27
Nos, ugye van friss technika már a seregben ami meg tudta volna oldani a feladatot, a most vásárolt H145-ös helikopter. Ha jól tudom, a rendszerbe állítás még nem történt meg, talán még pilóta sincs rá, aki teljes mértékben ki lenne képezve, valamint jogosítása lenne az ilyen típusú mentésre. Bár az is igaz, nem kellett volna mindenáron helikopteres mentést erőltetni, ha már van bevált mentési megoldás is.
Jeney Gottfried Adolf
2020. augusztus 11. 16:29
"Fent a hegytetőn még találkoztam a (sárga) helikopteres mentőssel, azt mondta, hogy pontosan ettől félt. Ez a gép egy elefánt a porcelánboltban. Telefonszámot váltottunk, hazafelé egy órát beszéltem vele telefonon, nagyon meredek történetek mesélt a honvédségi mentőkről. Nem tudok okosat mondani. De abban biztos vagyok, hogy itt valaki, vagy valakik orbitális hibát követtek el, amikor nem ismerték fel, hogy nem rendelkeznek a szükséges kompetenciákkal és eszközökkel a probléma megoldásához. Az estémet a tatabányai bűnügyi helyszínelőivel töltöttem fent a hegyen és bent az örsön, ahol felvették a vallomásomat. Nagyon korrekt és segítőkész volt a hozzáállásuk. Nagyon remélem, hogy megtalálják ennek az eszetlen akciónak a felelőseit és soha a büdös életben nem jön egyik bajba került sporttársunk, vagy bárki másért ilyen eszetlen mentőakció. " Ennyi.
RNWorld
2020. augusztus 11. 13:04
Nyugodjon békében, részvét a családjának. Néhány itt úgy gondolják, a helikoptervezető saját elgondolás szerint repült a szerencsétlenül járt siklóernyős fölé. Nem, itt a helyszíni mentésvezető ( vélhetőleg egy katasztrófa-védelmis előljáró ) téves helyzetértékelése (és)vagy járatlansága vezetett a katasztrófához. Sajnos, ahogy hallani, sok esetben presztízskérdést csinálnak egy mentésből és nem igazán hallgatják meg a segítő szándékú tanácsokat. A fára szállás a siklóernyős körökben azért számtlanszor megesik, van is kiképzett, nagy rutinnal rendelkező alpinista mentőcsapat, akik ilyenkor segítenek a bajbajutottnak. Jelen esetben is már úton voltak ( igaz, három óra múlva értek volna helyszínre ) és ahogy hallani, a hős tűzoltók ezt nem akarták már megvárni, ( .. "nem fogunk sötétben botorkáni ... " ), inkább hagyták a MI-8-ast ügyködni. Mindezt úgy, hogy a MI-8-ason semmilyen , ilyen helyzetben létfontosságú eszköz nincs kiépítve. Nincs csörlő, nincs közvetlen rádiókapcsolat a földi csapattal , nincs mentőbeülő, amin le lehet ereszkedni a segítségre szorulóhoz.. Senki nem is érti, hogy miként akarták kimenteni a srácot, áthúzni az erdőn a 15 méteres, lelógatott kötéllel anélkül hogy tudnák , sikerült-e rögzíteni magát hozzá ? Egy halom emberi mulasztás, hozzá nem értés, kivagyiság okozta egy fiatalember halálát. Remélem lesz mélyreható vizsgálat, felelősségre vonás és kialakítanak egy működőképes mentési eljárást az ilyen esetekre, ha lehet, Bakondi úr meghallgatása nélkül.
az ember
2020. augusztus 11. 11:37
Egy parlamenti interpellációt azért megért az eset, a kormány a felelős az ellenzék szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!