Lugas épül az Andrássyn, a szervízúton

2020. augusztus 07. 15:10

Visszatér a régi békebeli hangulat, lugasok lesznek kiülőkkel és betonra festett társasjátékokkal a város legforgalmasabb útja mentén – írja az Énbudapestem.hu.

2020. augusztus 07. 15:10
null

„Két hónapra lezárják az Oktogontól a Kodály-köröndig a szervizutat az Andrássy úton. Már most sorompók akadályozzák a parkolást, visszatér a régi békebeli hangulat, lugasok lesznek kiülőkkel és betonra festett társasjátékokkal a város legforgalmasabb útja mentén. A szervezők sokat várnak tőle” írja az Énbudapestem.hu.

A munkálatok már folynak, a lap beszámolója szerint „a helyiek kíváncsian nézegetik az ablakokból, hogy eltűntek a parkoló és araszoló autók, s nyomban nagy, tágas terek jöttek létre”. A cikkből kiderül: a Kodály-köröndről rá lehet éppen fordulni a szervizútra, de a következő utcán le kell fordulni jobbra, mert az Oktogon felé nem lehet továbbmenni. Az intézkedés mégis azt a célt szolgálja, hogy aki erre jár a következő időszakban, üljön le, pihenjen egy kicsit.

„Könnyű városi bútorok készülnek fenyőfából, növényeket hoznak, hogy otthonos legyen ez a kissé elhanyagolt, túlságosan is értékes terület. Melyet, valljuk be őszintén, elvettek tőlünk a motorizációs évtizedek. Most annak kipróbálása kezdődött, milyen az, amikor visszaadják az utcát annak, aki itt él. Nem azért, hogy csönd legyen meg nyugalom, hiszen mégiscsak nagyvárosban élünk. Hanem hogy újra össze lehessen futni másokkal az utcán. Ezt próbálja most elősegíteni a 2011-ben alapított FabLab Budapest, mely ma már egy több mint száz országban jelen lévő, 1750 tagot számláló nemzetközi, nyitott innovációs hálózat része” – olvasható a cikkben.

A kezdeményezés nem akármilyen területen fog megvalósulni: az Andrássy út és a millenniumi vasút szomszédságában jön létre a zóna, mindkettő a világörökség része.

„A járókelők és a biciklisek élvezik, hogy viszonylag szabadon jöhetnek-mehetnek a sétányon. Már most több a járókelő, mint máskor. Jóval kevesebb az autó, hiszen eleve nincsenek itt azok, akik eddig a szervizúton vadásztak a parkolóhelyekre. Tegyük hozzá, aranyáron lehet itt parkolni, amire persze az autósok csak szívják a fogukat, de eszük ágában sincs meghátrálni. A fő szabály az, hogy ahol meg lehet állni, ott megállnak. Ahol viszont nem lehet – most ilyen lett a szervizút –, ott azért mégiscsak eldőlt a történet” – tudósít a lap.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dottore
2020. augusztus 09. 21:07
"Két hónapra lezárják az Oktogontól a Kodály-köröndig a szervizutat az Andrássy úton. " Covid idején ez most marhára aktuális.
lendvaiildiko
2020. augusztus 08. 10:06
Sokkal jobbat tudok ajánlani a zöld ideológiát sugalló biciklis proletár élcsapatnak! Jelöljenek ki számukra kb kb. 10 hektáros akácerdős, szántóföldes területet az Alföldön. Lenne néhány kút, tanya, tenyészállatok, vetőmag, szerszám. 3 évig azt egyék és azt igyák, amit megtermelnek. Biztos vagyok abban, hogy ha élve maradnak, akkor normális emberré lesznek. FERI-GERI és ostoba csapata képtelen a várost működtetni, képtelen megérteni, valami módon a szállítást, áruterítést, megtermelt javakat mozgatni szállítani kell. Ha e hülye fenyőbútorokkal, földfirkákkal elfoglalja azt, rövid ideig megoszthatja ostoba zöldségeit, de ne feledjük, az utcát takarítani kell, az amúgy rövid életidejű fenyőbútorokat karbantartani, festeni, növényeket gondozni kell... Erről a hülyéről egy olyan impotens férfi jut eszembe, aki hangulatváltásai idején újabb és újabb játékszerekért nyúl, majd eldobja, életéből az előrevítő teljesítmény eddig még mindig kimaradt....
balbako_
2020. augusztus 08. 08:53
Ha azt rendesen karbantartják, locsolják, akkor jó ötlet.
brekker
2020. augusztus 07. 22:45
"Könnyű városi bútorok készülnek fenyőfából, növényeket hoznak, hogy otthonos legyen ez a kissé elhanyagolt, túlságosan is értékes terület." Aztán ám nehogy ne lehessen feküdni a padokon, mert az diszkriminizáció!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!