Felújítják a Debrecen-Mátészalka vasútvonalat

2020. augusztus 22. 09:58

A munkálatok miatt hétfőtől másfél hónapon keresztül pótlóbuszok járnak a vonalon.

2020. augusztus 22. 09:58
null

Hétfőtől mintegy másfél hónapon keresztül pótlóbuszok járnak a Debrecen-Mátészalka vasútvonalon, mert több szakaszon is felújítják a pályát – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Nyírbátor és Mátészalka között augusztus 24-étől 31-éig, Apafa és Nyírbátor között pedig szeptember 1-jétől október 11-éig tartanak a munkálatok: kicserélik az elavult betonaljakat, síneket, váltókat, vágányszabályozást végeznek és átépítenek több vasúti átjárót. A felújításnak köszönhetően 2,3 kilométeren szüntetik meg a 40-50 kilométer/órás sebességkorlátozásokat, és – egy Nyíradony és Nyírgelse közötti hétszáz méteres szakaszt kivéve – 80 kilométer/órára emelik a megengedett sebességet. A munkálatok révén a decemberi menetrendváltástól várhatóan négy-öt perccel csökken a vonatok menetideje az évente mintegy félmillió utas által igénybe vett Debrecen-Mátészalka vonalon – írták. A pályafelújítással kapcsolatban további információk a https://www.mavcsoport.hu/mavinform/augusztus-24-tol-karbantartasok-kezdodnek-debrecen-mateszalka-vonalon címen találhatók.

(MTI)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. augusztus 23. 09:26
Remélem a Lölő kapta,naná,hogy aranyáron...
Leo3
2020. augusztus 22. 16:35
Ballibeknek ez nagyon fáj.... :)))
Mr. Tommy Lee
2020. augusztus 22. 12:38
ezen a vonalon volt a futós videó?
KannibálTatárÚr
2020. augusztus 22. 11:48
Mátészalka gyászba' van Mátészalka gyászba' van, Mátészalka gyászba' van, Gacsaj Pista halva van, Gacsaj Pista halva van. Még vasárnap délután, Még vasárnap délután, Maga mén a lyány után, Maga mén a lyány után. Mondta néki az anyja, Mondta néki az anyja, Pesta fiam, jer haza, Pesta fiam jer haza. Nem menek én még haza, Nem menek én még haza, Vérben fürdök én még ma, Vérben fürdök én még ma. Hazafelé mentébe', Hazafelé mentébe'' Rézfokos a fejébe', Dupla kés a szívébe'. Mátészalka gyászba' van, Mátészalka gyászba' van, Gacsaj Pista halva van, Gacsaj Pista halva van. Lyányok, lyányok sírjatok, Lyányok, lyányok sírjatok, Sírjára boruljatok, Sírjára boruljatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!