Rendőröket fenyegettek, támadtak meg a hétvégén Kelet-Magyarországon

2020. július 06. 16:38

Két embert őrizetbe vettek.

2020. július 06. 16:38
null

„Hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vettek egy hajdú-bihari és egy szabolcsi férfit, aki rendőröket fenyegetett és támadott meg a hétvégén” – közölte Keresztes Imre főügyész hétfőn az MTI-vel.

Az egyik eset múlt pénteken történt. A Hajdú-Bihar megyei elkövető családjával egyre erőszakosabban viselkedett – ezért értesítették a rendőrséget –, majd miután hátba szúrt egy férfit, egy élelmiszerüzlethez ment, amelynek ajtaját ököllel kezdte el ütni. A helyszínre érkező rendőrök felszólították, hogy cselekményét hagyja abba. A férfi ekkor egy nyolc centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrök felé indult, megölésükkel fenyegette őket, és ezt akkor sem hagyta abba, amikor újabb rendőri egység kapcsolódott be az intézkedésbe. Végül a megerősítő erőként érkező rendőr testi kényszert alkalmazott a férfival szemben, majd több rendőr közös erőfeszítésével megbilincselték és előállították.

Az ügyészség a 31 éves többszörösen, köztük hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is büntetett, két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló elkövetőt felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A másik eljárás egy előállításban lévő büntetett előéletű szabolcsi férfi ellen indult. A férfi vasárnap – miután megrongálta a rendőrségi előállító helységet, megközelítőleg 100 ezer forintos kárt okozva – megöléssel fenyegetett meg több rendőrt és egyikük általa ismert rokonát arra az esetre, ha nem engedik szabadon. „A nyomozó ügyészség elrendelte mindkét elkövető őrizetét, és indítványozta letartóztatásukat” – olvasható a közleményben.

(MTI)

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egör
2020. július 07. 23:52
Az a kormány, amelyik nem képes, vagy nem akarja saját rendfenntartóit megvédeni, rövid időn belül nagy szarban találja magát. A nem együttműködő, a rendőrnek ellenálló, szélsőséges esetben arra rátámadó egyén nagyon súlyos büntetést érdemelne, hogy annak elrettentő hatása is legyen. Miért nem így van? Bizonyos túlszabályozottság, a jog túl burjánzása elbizonytalanítja a rendvédelmi állományt, ez megengedhetetlen! Másrészt a az ú.n. nyílt társadalom deklarált célja az állam megszüntetése, a társadalom szétverése, atomizálása. Amerikából indítva kb. 2 hét múlva Európában is támadásba lendült ez az emberellenes mozgalom az "új rend" kierőszakolása érdekében. Ezt kellene világosan látni a normálisan gondolkodó állampolgároknak és a vezetőknek.
bamboocha
2020. július 07. 19:37
Huncut fiúk ezek a skandináv orvostanhallgatók!
fogas paduc
2020. július 07. 16:03
Akkor ezt most Európa színe java követte el?
Felvidéki MAGYAR
2020. július 07. 14:46
Csípem ezt a szerecsenmosdatós tudósítást! Miért nem írja le, hogy CIGÁNY TETŰ AZ ELKÖVETŐ? Világos mindenkinek így is, de akkor is írja le, hogy többszörösen büntetett előéletű, visszaeső parazita cigány volt, aki SOHA NEM LESZ MÁS! Mint adófizető, ezt elvárom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!