Fidesz-KDNP: Csődközeli helyzetbe kerülhet Miskolc

2020. május 27. 13:31

A város vezetése „elkótyavetyélte” a diósgyőri vár felújítására szánt másfél milliárd forintot, és alig 7 hónap alatt 7 milliárd forint hiány keletkezett – mutatott rá Hollósy András.

2020. május 27. 13:31

A városvezetés járványkezelését is kifogásolva Miskolc csődközeli helyzetéről beszélt a borsodi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón szerdán a közgyűlési Fidesz- és KDNP-frakció szóvivője. Csődközeli helyzetbe kerülhet Miskolc, a Fidesz-KDNP városi frakciója hetekkel ezelőtt figyelmeztette Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város) polgármestert és „a város vezetésére alkalmatlan csapatát”, hogy ha így megy tovább, akkor Miskolc nem kerülheti el a csődöt – mondta Hollósy András.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: „felháborító az a sajátságos válságkezelési modell, amit a miskolci városvezetés a járvány idején folytatott és folytat most is”. Hozzátette: nem elég, hogy „a zsúfolt és rosszul szervezett tömegközlekedés” helyzetét a mai napig nem tudták megoldani, már Miskolc több pontján nincs pénz a szemét elszállítására. Kijelentette: a város vezetése „elkótyavetyélte” a diósgyőri vár felújítására szánt másfél milliárd forintot, és alig 7 hónap alatt 7 milliárd forint hiány keletkezett. A csőd a város kapui előtt van – hangoztatta Hollósy András.

(MTI)

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuapse
2020. május 28. 11:20
Ügyes, kend rá a nyuszira :D "a 2018-as adatok szerint ugyanis az összes kötelezettség megközelítőleg 53 milliárd forint, és növekszik." https://www.borsod24.com/2020/01/11/kritikus-miskolc-anyagi-helyzete-oriasi-adossagot-orokolt-az-uj-varosvezetes/
Minnie
2020. május 27. 16:07
Kinyilvánították szavazataikkal , ezt akarták mindenáron.
Nannyó
2020. május 27. 15:51
Miskolc a legdemokratikusabb magyarországi nagyváros. Ott már volt mindenféle színű polgármester, mégse jut a város ötről a hatra...
balbako_
2020. május 27. 15:43
A hülyeség európai alapjog és Miskolc -sok más város is - de kivált Budapest lakói most tudják meg ez mivel jár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!