Isteni sugallatra mentősnek állt a triatlonos

2020. április 14. 13:41

Kereste a helyét a világban, és az Országos Mentőszolgálatnál meg is találta azt.

2020. április 14. 13:41

Isteni sugallat – ez terelte egy új élet, egy új hivatás felé Vanek Ákost, világbajnoki bronzérmes, világkupa-futamgyőztes triatlonost – írja a Nemzeti Sport. A budaörsiek egyik legeredményesebb versenyzője most mentősként dolgozik, jelentős részt vállal a koronavírus elleni küzdelemben.

Majd amikor már a mentőautón dolgozom” – egy-egy kemény, emberpróbáló edzés után, fásultan és megtörten sokszor hangzott el ez a mondat fanyar viccként Vanek Ákos szájából. Akkor még nem is hitte volna, hogy a mondataiból valóság lesz, hogy egyszer tényleg mentős ruhát ölt, életeket ment, s komoly szerepet vállal a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

Isteni sugallatra történt minden” – meséli a 2014-ben világkupa-futamgyőztes és világbajnoki bronzérmes triatlonos, amikor a portál arról faggatta, hogyan vezetett az útja a Moholy Nagy Művészeti Egyetemről az egészségügy felé. Ákos vizuális kommunikáció szakon végzett, honlapokat, videoklipeket készített, s ő tervezte a Duna TV-n futó Diplomatavadász magyar tévéfilmsorozat főcímét is. Ám a vizuális világ helyett valami egészen másra vágyott, kereste a helyét a világban, és az Országos Mentőszolgálatnál meg is találta azt.

Tavaly nyáron kezdtem el a tanulmányokat, s november elsejétől már mentőautón dolgoztam. A triatlon ekkor már csak hobbiszinten volt jelen az életemben, a 2019-es idényt afféle levezető évnek szántam, szép lassan köszöntem el, majd lépésről lépésre haladva megszereztem a papírokat a mentős munkához. Én vezetem az autót, de az ellátásban is részt veszek, segédkezem az orvosok mellett, akik delegálják a feladatot, mi pedig tesszük, amire szükség van” – meséli Vanek Ákos, akinek szinte már a legelején „kijutott” újraélesztésből, nehéz feladatokból, s jelenleg COVID-os autón teljesít szolgálatot.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2020. április 14. 21:04
Hogy kiakaszt pár szegényt mások hite.
zsoltkom2
2020. április 14. 17:42
Az a dicsőség, hogy mentősnek állt és életeket szeretne menteni. A többi nem igazán tartozik másra. Vagy, ha igen, akkor minden coming out embertársainkra is tartozik, és azt el kell fogadni grimaszolás nélkül.
zakar zoltán béla
2020. április 14. 16:07
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
annamanna
2020. április 14. 15:24
"Vanek teszteket végez, orrból, garatból és vérből vesz mintákat. A védőfelszerelését órákon keresztül nem veheti el, sem inni, sem enni, se WC-re menni nem tud menni benne." https://index.hu/sport/2020/04/13/vanek_akos_triatlonista_mentos_koronavirus_keresztseg/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!