Karácsony ne döntsön egyedül közlekedési kérdésekben

2020. április 29. 10:28

Sem a balesetek számának csökkenése, sem a közlekedésből származó károsanyag-kibocsátás mérséklődése nem bizonyított a sebesség korlátozásával.

2020. április 29. 10:28
Magyar Autóklub

„A Magyar Autóklub nyílt levélben kérte Karácsony Gergely Főpolgármestert, hogy ne döntsön a veszélyhelyzet idején társadalmi és testületi vita nélkül a Főváros életét hosszú távon meghatározó kérdésekben.

A Közgyűlés részére benyújtott, a »Főváros közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási tervének kidolgozásáról« címet viselő előterjesztés már olyan kérdésekben foglal előzetesen állást, melyek tekintetében vizsgálat szükségességét hangsúlyozza. Ez önmagában ellentmondás.

Hasonló ellentmondás és nyilvánvalóan prekoncepciónak tűnik, hogy az előterjesztés a mellékúthálózat esetében egységesen 30km/h-ra történő csökkentést javasol. A MAK hiányolja a baleseti statisztikák bemutatását, vitatja azok létezését, arra nézve, hogy az abszolút sebességtúllépés domináns szerepet játszott volna a balesetek bekövetkezésében az előterjesztésben szereplő útvonalakon.

Sem a balesetek számának csökkenése, sem a közlekedésből származó károsanyag-kibocsátás mérséklődése nem bizonyított, sőt a tervezet elfogadásával, a közösségi közlekedés fejlesztéseinek hiányában, a forgalmi helyzet csődjére lehet számítani.

A MAK felajánlotta segítségét a döntés-előkészítésben, miszerint a Főváros engedje meg, hogy az Autóklub évtizedek alatt felhalmozott tudásbázisával és társadalmi beágyazottságával hozzájárulhasson az élhető város kialakításához, ami mindannyiunk közös érdeke.

A Főpolgármesternek írt teljes levél: www.autoklub.hu/klub/hirek/level_fopolgarmester/
Magyar Autóklub”

(MTI-OS)

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2020. április 29. 19:20
Ezek is Fideszesek. Mi?
Héja
2020. április 29. 17:42
Azaz ez s e m jött be.
Héja
2020. április 29. 17:42
Szerencsétlen Karácsony a hülységével sorra bőszíti az embereket és a szakértőket.... Leplezni akarta a Pesti úti időotthon tragédiáját. Nem jött be.
hegyivadász
2020. április 29. 16:43
Mindenesetre jó megfigyelhető a hír kapcsán a függetlenobjektív sajtó hírkezelése. Ha a kormány döntése ellen tiltakozik valami szakmai szervezet, akkor nagy betűs, főoldali, önálló hírként hozzák. Hadd jusson el minél többekhez, hogy az a gaz kormány megint nem egyeztetett a szakmával, sőt annak ellenére akar diktatórikus módon lenyomni dolgokat az emberek torkán. Majd most, hogy az általuk dédelgetett ellenzéki főpolgármester hoz egy döntést mindenféle egyeztetés nélkül, akkor a szakmai szervezet tiltakozását elrejtik a Karácsonyt szerecsenmosdató cikk alján, frissítés címszó gyanánt. Nem mondhassák, hogy ők nem adtak hírt róla, de azért gondoskodva arról, hogy ez a hír ne nagyon jusson el az olvasókhoz. Ügyes. https://index.hu/belfold/2020/04/29/a_fovaros_a_lakoovezeteket_akarja_vedeni_a_sebessegcsokkentessel/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!