Szijjártó: A magyar vállalkozások jelentik a gazdaság lelkét

2019. október 04. 12:23

A nemzetközi nagyvállalatok nagy szerepet játszanak a gazdaságban, de annak lelkét a magyar cégek adják – fogalmazott a külügyminiszter.

2019. október 04. 12:23

A magyar gazdaság kicsi, de rendkívül nyitott, ezért a nemzetközi nagyvállalatok nagy szerepet játszanak teljesítményének alakításában, ugyanakkor a lelkét mégis a magyar cégek adják – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kovács Kft. pénteki gyáravató ünnepségén, Mezőkövesden.

Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt évek egyik legfontosabb eredménye, hogy több hazai vállalat vált naggyá és stabil beszállítójává a legnagyobb multinacionális társaságoknak. Ezek a magyar családi vállalkozások kiállták az idő és a verseny próbáját, mennyiségben és minőségben egyaránt folyamatosan világszínvonalat nyújtanak – közölte, megjegyezve: teljesítményük és folyamatos fejlődésük a legbiztosabb alapja annak, hogy a magyar gazdaság a következő években is fenntartsa jelenlegi bővülési ütemét, és mindig legalább 2 százalékkal meghaladja az uniós gazdaság átlagos növekedését.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2019. október 04. 13:21
Mészárosék fejlődése világviszonylatban is páratlan......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!