Gyulán is borult az összellenzéki összefogás

2019. augusztus 31. 09:06

Már nem Galbács Mihály a gyulai összellenzéki jelölt – értesült a Mandiner.

2019. augusztus 31. 09:06
Jerez Julio

A jelek szerint nem tartott hosszú ideig a korábbi városvezető, a gyulai futballklub volt vezetője, Galbács Mihály és a Mindenki Magyarországa Mozgalom által vezetett helyi ellenzéki összefogás közösködése. Információnk szerint amilyen gyorsan kinevezték, olyan gyorsan ki is hátráltak Galbács mögül az ellenzéki pártok.

Azt nem tudni, hogy konkrétan miért szakítottak; az ügyben megkerestük a Márki-Zay által vezetett mozgalmat, de ők a cikk megjelenéséig nem válaszoltak.

Gyulán jelenleg nincs a baloldalnak polgármesterjelöltje, egyedül a Jobbik támogatja egy helyi civil szervezet képviselőjelöltjeit.

Ismeretes, Galbács Mihály volt az, aki az utóbbi hetekben – sajtóbeszámoló szerint – korrupcióval vádolta Görgényi Ernő polgármestert. Görgényi rágalmazás miatt azonnal feljelentette Galbácsot, majd kijelentette: „a rágalmazási per után kártérítési pert is indítok Galbács ellen, és a Galbács rágalmait híresztelők ellen, a megítélt sérelemdíjat a Galbács által megkárosított gyulai futball utánpótlás-nevelés javára ajánlom fel”

„Galbács Mihály sértődött ember, akit a Gyula Termál FC futballklub elnökeként folytatott korrupciógyanús tevékenysége miatt kizárt a Fidesz önkormányzati frakciója, a Fidesz helyi szervezetének közgyűlése pedig egyhangúlag támogatta kizárását a pártból” – tette hozzá a gyulai polgármester az MTI-nek adott korábbi nyilatkozatában. „Sértődött emberként most mindent elkövet, hogy ártani próbáljon annak a politikai közösségnek, amelynek korábban mindent köszönhetett” – fogalmazott Görgényi Ernő. Támadja a gyulai beruházásokat – folytatta –, amelyekhez a forrást Kovács József fideszes országgyűlési képviselővel szorosan együttműködve, sok munkával nyert el a város. A megvalósítás során pedig arra törekszenek, hogy helyi vállalkozások kapjanak lehetőséget, amelyek Gyulán fizetnek adót és gyulai embereket foglalkoztatnak – mondta.

Információnk szerint a vádak nyilvánosságra kerülésének köze lehet ahhoz, hogy „nézeteltérések vannak” a gyulai városvezetés és Simonka György körei között. Simonka György országgyűlési képviselő ellen egyébként épp a napokban emeltek vádat bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt. Görgényi Ernő viszont a napokban kapott Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnöktől.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. augusztus 31. 13:17
Sehol nem borul az ellenzéki összefogás, csak az álságos játszmákkal provokálják véleményeztetni.
Héja
2019. augusztus 31. 13:12
Nem mellesleg ez az ellenzéki összefogócska nem csak hamis, kudarcos. Három választás után az ápoltak is rájöhettek volna.
llnnhegyi
2019. augusztus 31. 11:17
Máris megbukott a fertelmes liberal-bolsevikok ellenzék? Úgy emlékszem, hogy még nemigen voltak önkormányzati választások! Segít valaki?
3M..
2019. augusztus 31. 10:43
A Mandiner írhatna arról is, hogy hol sikerült. Mindig csak arról ír, ahol nem sikerült. A Fidesz beépített embereinek sikerességét propagálja. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!