Harmincegy migránssal menekült egy magyar embercsempész, de elfogták őket

2019. július 29. 19:32

Autóbusz motorterében és tehervonat alvázán is próbáltak az országba jutni illegális bevándorlók, de őket is feltartóztatta a rendőrség.

2019. július 29. 19:32

Harmincegy illegális bevándorlót találtak Polgárnál egy kisbuszban. Az 54 éves magyar sofőrnek embercsempészés miatt kell felelnie – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-vel.

A közlemény szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai hétfőn az M3-as autópályán ekáer-ellenőrzésre (áruforgalmi ellenőrzésre) meg akartak állítani egy magyar kisbuszt, a sofőr azonban megpróbált elhajtani vele. Végül Polgár belterületén sikerült megállítani a gépkocsit, amelynek rakterében 29 férfi és két fiú ült a padlón.

A rendőrök igazoltatták a kisbusz utasait, akik közül 29-en afgán, ketten indiai állampolgárnak vallották magukat, de sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az illegális bevándorlók előállítása és elszámoltatása még tart. A budapesti sofőrt embercsempészés bűntettének gyanúja miatt hallgatják ki. Azt, hogy a migránsok melyik állam területéről érkeztek Magyarországra, a rendőrök – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem közölték.

A rendőrség ma arról is beszámolt, hogy Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen egy Szerbia irányából belépő tehervonat átvizsgálása során a rendőrök július 29-én két külföldit találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

Az illegális migránsok a szerelvény alvázára felkapaszkodva, jogellenesen kíséreltek meg bejutni Magyarországra.

Szintén jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. Egy autóbusz vezetője hétfőn 14 óra körül a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre. Ezt követően műszaki hibát észlelt, és a lehető legrövidebb időn belül megállt. A motorteret átvizsgálva két megbújt személyt talált, így azonnal értesítette a rendőrséget. 

A járőrök a férfiakat igazoltatták, melynek során egyikük szír, míg társa algír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

(MTI/Police.hu)

Képek: Police.hu

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2019. július 31. 11:25
A gázgyár meg bezárt?
írmag
2019. július 30. 08:52
A személyeket felderítő hőkamerák adatait akár egy kis hűtőgéppel meg lehet téveszteni. Hajrá hőszigetelés? Nem, határellenőrzés!
buckafej
2019. július 30. 07:57
Á, nincs is migráció, ide nem jön senki, sokba kerül a határvédelem, álprobléma stb. Mondaná a DK, MSZP, LMP, P, JOBBIK, MOMENTUM
0kosember
2019. július 29. 23:01
Riado meg jöt a titkos bujdosó migráns karaván! el bujtak a teher kócsiba pont ott voltak a titkós lukba diregbe de túl lettek okumulálva ravaszúl! ez igen. montam én azt is hogy rendőri figyelés is kel nagyon, dinyéket csak nem ették meg a lopós migráns horda tagok. Elnök ur is így gondolta, meg halgata a bisztos. köszönyük! golyóbis lötorony is kel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!