Úton a Puskás Arénába

2019. június 13. 07:36

Az ötvenedik hely környékére taksálják legjobbjainkat, félidőben mégis vezetik a csoport mezőnyét.

2019. június 13. 07:36
Ch. Gáll András

„A három évvel ezelőtti, franciaországi sikeregyüttesben Gera Zoltán és Juhász Roland igazi futballcsillag volt, a válogatottsági rekorder Király Gábor úgyszintén, a fénykorát élő Dzsudzsákról nem is beszélve.

Most azonban a világranglistán az ötvenedik hely környékére taksálják legjobbjainkat, félidőben mégis vezetik az E csoport mezőnyét. Hogy ez így lehet, azért – előre is elnézést kérek elfogultságomért – Marco Rossi a felelős.”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2019. június 14. 15:52
1990 után pontosan azok léptek irányító pozícióba, akiket a rothadó 60-70-80-as évek kitermeltek. Mindenki, akiben volt tisztesség, kiszállt, vagy/mert lemorzsolta a gerinctelenné tett lezüllesztett siserehad... Thoman Antal, Puskás Lakos, Szentmihályi Antal, Garaba Imre, Göröcs János..., kapásból pár név, de lehettek-voltak több százan, pár év után hátat fordítottak a posványnak. Mit gondolsz, kik jöttek a helyükre? Az összehunyorító senkik, az, hogy 40-50 éve EGYETLEN NEMZETKÖZILEG VERSENYKÉPES MAGYAR FUTBALLSZAKEMBERT, EDZŐT nem sikerült kitermelni, azt hoszed, a véletlen műve? Mellesleg, ebben a pénzszórásos világban is nagy a veszély, ha a kontroll nem működik egészségesen. És itt van pótolnivaló, elismerem. De a kontrollozók is UGYANAZOK a szocializáltak. Az egyik megoldás lehetne: kizárólag szakmai alapú, fiatal életkorú menedzsmentek állítása. Ilyen pl. a kisvárdai Révész Attila, a mezőkövesdi Tóth László, akinek a neve beugrik. Nagyon kevés, kellene minden településre legalább kettő, hogy meglegyen az egészséges rivalizálás. Az egész struktúrát is hozott emberekből kell működtetni, amely persze szintén az urambátyámra, mutyizásra, csalásra estébé épült, mais hat. A 70-80-as években megyei I-II-III osztályokban a bíróknak, ha volt csomagtartójuk, fél őzeket, kacsa-liba-sertéshúsokat, pálinkákat, italokat stb. készítettek a hazai csapatok szocialista vendéglátásként. Ez nem hal ki magától. Mondjam tovább? Amiben az MLSZ-nek, Csányinak erősítenie kellene, szerintem, pontosan tudják. De a változás, forradalom, lefejezések nélkül, nagyon nehéz. Ráadásul, a változások, még a Kádár-érában, valahogy mindig az előremutatót seperték ki a rendszerből. A szemetek pedig még erősebbek és még szemetebbek lettek.
OberEnnsinnen
2019. június 13. 15:14
A probléma, a szomorú valóság ez: kb. 10-12 nemzetközi szintet alulról megütő játékosunk van, és ez nagyon sovány. De: az, hogy ezek a fiúk, mind a 23 kerettag 100%-os munkára képes, nagyon jó hír. Viszont az ilyesmi mindig törékeny. Elég egy rosszul hangzó szó, mondatfoszlány, egy félreértés és a bizalom, a bajtársi szellem pillanat alatt elszáll. Rossi ebben is - a hírek szerint - kiváló, ezért tiszteletet érdemel.
balbako_
2019. június 13. 09:38
A jó edző ki tudja hozni a maximumot a tanítványból, vagy a csapatból.
ellenforradalmár
2019. június 13. 08:54
Ha jól látom április 4-én voltunk az 51. helyen, azóta volt 2 győzelmünk, júniusi mérés már jobb lesz... https://hu.wikipedia.org/wiki/FIFA-vil%C3%A1granglista
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!