Átmatricázták a metrómegállót a Momentum aktivistái

2019. április 05. 11:49

A péntek reggeli órákban a Momentum aktivistái átmatricázták az Árpád híd metrómegállót Göncz Árpád városközpontra.

2019. április 05. 11:49

A péntek reggeli órákban a Momentum aktivistái átmatricázták az Árpád híd metrómegállót Göncz Árpád városközpontra – közölte a párt az euronews-zal. 

A Momentum emlékeztet arra, hogy tavaly január végén még arról szóltak a hírek, hogy másik három metrómegálló mellett az Árpád híd metrómegállót is átnevezik a 3-as metró felújításakor.

A megálló a volt köztársasági elnök és műfordító, Göncz Árpád nevét viselné, azonban a megnevezés ellenállásba ütközött. A névváltoztatást a XIII. kerületi polgármester kezdeményezte, mivel a kerület érintett városrészének hivatalos neve Göncz Árpád városközpont, amit a Fővárosi Közgyűlés is jóváhagyott – közölte a Momentum a portállal. 

Végül mégsem kapta az Árpád hídi megálló a Gönz Árpád városközpont nevet. Erről a volt köztársasági elnök tisztelői számoltak be múlt szombaton, és ennek a döntésnek szólt a Momentum akciója is.

(Euronews, nyitókép: Momentum)

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2019. április 07. 12:31
Mit nekik Árpád apánk. A Patkány, az igen!
Peter8811
2019. április 06. 22:36
Ma reggel a Momentum átmatricázta a patkányfogót Göncz Árpád fogóra.
kurbitalis
2019. április 05. 17:47
A híd Árpád fejedelmünkről kapta a nevét. A teret nevezzük át Árpád fejedelem térré. Ennyi. A momentum meg menjen a pba.
lewdberg
2019. április 05. 16:50
Mennyi frusztrált fidesz fasszopó csicska van itt a komment-szekcióban :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!