„Álkéményseprők” járnak Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018. november 26. 16:25

Kéményseprőnek adják ki magukat csalók Jász-Nagykun-Szolnok megyében – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

2018. november 26. 16:25

Kéményseprőnek adják ki magukat csalók Jász-Nagykun-Szolnok megyében és pénzt kérnek az ellenőrzésért – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Németh Ádám tájékoztatása szerint az „álkéményseprőknek” nincs megfelelő szaktudásuk egy égéstermék-elvezető ellenőrzéséhez, megtéveszthetik az embereket és tevékenységükkel hamis biztonságérzetet kelthetnek. Azt kérte, ha bárki megtud valamit a csalókról, haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Kiemelte: az egész megyében a katasztrófavédelem kéményseprői végzik a lakossági kémények ellenőrzését és tisztítását. A kéményseprés a magánszemélyek számára ingyenes, csak a gazdálkodó szervezeteknek kell fizetniük. A katasztrófavédelem kéményseprői minden esetben fényképes igazolványt mutatnak és kéményseprő feliratú egyenruhát viselnek.

Ez év január elsejétől a kéményseprők időpont-egyeztetés után keresik fel a családi házakat. Időpontot lehet egyeztetni a 1818-as, ingyenesen hívható telefonszámon vagy a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon. A társasházakban élőknek nem kell időpontot foglalniuk, hozzájuk automatikusan érkezik a kéményseprő, hogy elvégezze az ingyenes ellenőrzést – fűzte hozzá a szóvivő.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2018. november 26. 19:57
Ha ez így megy,hamarosan üzlet lesz álkukásként is kijárni,mert az is ritka szakma lesz a mindent tönkretevő Orbániában.
IV. Fawkes
2018. november 26. 18:51
És természetesen nem a koromtól sötét a bőrük.
cutcopy
2018. november 26. 17:38
Oszt az álkéményeket ki más söpörné ki..?
Senior
2018. november 26. 17:12
Csőbe kell őket húzni, majd befalazni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!