Jöhet a Nelson Mandela park Budapesten

2018. augusztus 29. 11:07

A XI. kerületben a Nobel-békedíjas Nelson Mandela nevét veheti fel egy park.

2018. augusztus 29. 11:07

A Fővárosi Közgyűlés szerdán tizenhárom névtelen közterület elnevezéséről döntött, aminek eredményeként a XI. kerületben a Nobel-békedíjas Nelson Mandela nevét veheti fel egy park. A testület egyhangúlag fogadta el a városvezetés előterjesztését, ugyanakkor Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), a XI. kerület polgármesterének kérésére a Bikás park közelében található park csak a helyi képviselő-testület megerősítő döntését követően veheti fel Dél-Afrika első színesbőrű elnökének nevét.

A XI. kerület korábban már hozzájárult, hogy a városrészben a BudaPart beruházással összefüggésben kialakítsák a Garda, az Öböl, az Ezüsthárs, a Jegenyenyár és a Napkelte utcákat, valamint a Buda-part teret. Ugyanitt az Infópark és a Magyar Tudósok körútja közelsége miatt egy új körutat a golyóstoll feltalálójáról, Bíró László Józsefről neveznek el. 

A III. kerületben a helyi képviselő-testület kezdeményezésére egy három éve kezdett gyakorlatot folytatva fűszernövényekről neveznek el új utcákat, így jöhet létre a Turbolya és Vízimenta utca, valamint a Kardamom köz. Ugyanebben a kerületben a lengyel katolikus egyik legnagyobb XX. századi alakja, Stefan Wyszynski Varsó érsekének nevét veheti fel egy utca, míg egy eddig szintén névtelen teret Krúdy Gyula hajósáról, Szindbádról neveznek el.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2018. szeptember 01. 15:38
Helyeslem a Nelson Mandela park létrehozását. És az avató ünnepségen résztvevő fehérek minden ingóságát és ingatlanját kobozzák el. Utána annak minden vagyonát, aki ezt a baromságot kitalálta.
Mr.Falafel
2018. augusztus 31. 21:05
Felkészül az Obama sétány.
DFK
2018. augusztus 30. 14:44
Szégyen lenne.
Tidal_wave
2018. augusztus 30. 14:26
Azért remélem, hogy Obama tér nem lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!