Populizmust vinne az MSZP kampányába a szocialisták új tanácsadója

2018. január 04. 11:32

A német szociáldemokraták több kampányát is irányító Heiko Kretschmer nem a politika szakértőit, hanem az alkalmi politizálókat akarja megnyerni az MSZP ügye mellé a 2018-as kampányban.

2018. január 04. 11:32

Miután kiderült, hogy Ron Werber a 2018-as kampányban az LMP-t segíti, az MSZP új tanácsadóval vág neki a választási hajrának: Heiko Kretschmert igazolták le, aki a német szociáldemokraták kampányait segítette az elmúlt időszakban. Kretschmer védelmében hozzá kell tenni, a katasztrofális SPD-vereséget hozó Martin Schulz-kampányt már nem ő menedzselte.

A tanácsadó most a 168 Órának adott interjút, melyet az Index szemlézett. Kretschmer szerint az elmúlt hetekben a magyar társadalom hangulatát felmérve arra jutott, hogy az egészségügy és az oktatás területén van nagyobb elégedetlenség. És bár nem mondta ki, hogy ez a két téma lesz-e az MSZP kampány legfőbb eleme, azt megjegyezte, hogy ezen területek humánusabbá és versenyképesebbé tételéről mindenképp kellene beszélni.

Az SPD kampányait segító guru kifejtette, hiába nyert a Fidesz 2014-ben kétharmaddal, „nem sikerült nagy tömegeket mozgósítania”, melyből azt a következtetést vonta le, hogy a helyzet gyorsan és jelentősen megváltozhat.

Arra a kérdésre, hogy hogyan változtatna a helyzeten és hogyan juttatná el az üzeneteket a választókhoz, Kretschmer úgy felelt: „Szívem szerint azt mondanám, hogy egy adagnyi populizmusra a politikai baloldalon is szükség van”. A tanácsadó szerint ugyanakkor ez nem arról szól, hogy az idegenektől való félelemre szeretnének építeni, de „mindenkivel egyformán” szeretnék megértetni az MSZP ajánlatát.

„Ne azokat győzzük meg arról, melyik a legjobb focicsapat, akik amúgy is mindennap követik a labdarúgást, így képben vannak. Hanem olyanokat, akik alkalomadtán egy jó meccsért tudnak lelkesedni, de nem szakértők” – tette hozzá Kretschmer.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2018. január 05. 20:42
Ezek csak az olcso demagogiat ismerik!
puszika
2018. január 04. 14:43
Na ez a germán sem tudja mibe nyúlt bele!!
Zod
2018. január 04. 13:03
"Kretschmer védelmében hozzá kell tenni, a katasztrofális SPD-vereséget hozó Martin Schulz-kampányt már nem ő menedzselte." De a második legrosszabb eredményt hozó kampányt viszont ő. :)
noMores
2018. január 04. 12:54
Rajottek, hogy a szavazokepes kozeposztaly nyugatra koltozesevel mar csak az itthon rekedt proliknak kell nyomni az idiotizmust, es meglesz. Csakhogy ebben a fidesz ugyesebb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!