Wilders: Undorító volt a holland nagykövet kijelentése

2017. augusztus 25. 15:35

Levélben fordult Geert Wilders holland radikális jobboldali politikus a holland külügyminiszterhez. Feltette neki a kérdést: bocsánatot kérnek-e a magyar kormánytól a „tébolyult” nagykövet „aljas” kijelentései miatt.

2017. augusztus 25. 15:35

Geert Wilders holland radikális jobboldali politikus (Szabadságpárt) levélben fordult a holland külügyminiszterhez a budapesti holland nagykövet szavai miatt.

A távozó budapesti holland nagykövet, Gajus Scheltema a 168 órának adott interjúban egyebek mellett azt mondta, hogy a szélsőséges iszlamisták „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány”.

A magyar kormány erre visszarendelte a hágai magyar nagykövetet, Budapest bocsánatkérést követel

Bert Koenders holland külügyminiszter szerint nincs kapcsolat a terrorizmus és a magyar kormány lépései között, és ezt a felvetést eléggé kényelmetlennek találja. Ugyanakkor Koenders szerint is van mit kritizálni a magyarországi fejleményeken.

Geert Wildersék Koenders külügyminiszternek címezték levelüket, amiben „undorítónak” nevezték a nagykövet kijelentéseit. Egyúttal kijelentették: Magyarország – a holland kormánnyal ellentétben – fellép a társadalmat destabilizáló problémákkal szemben, mint amilyen a tömeges bevándorlás és az iszlamizáció.

Wildersék feltették a kérdést: Koenders egyetért-e a nagykövet kijelentésével. Azt is megkérdezték tőle, hogy a nagykövet képes-e Hollandiát külföldön képviselni.

Végül megkérdezték a külügyminisztertől: szándékozik-e bocsánatot kérni a magyar kormánytól a „tébolyult” nagykövet „aljas” kijelentései miatt.

Wilders egyébként gyakran jár Magyarországon: felesége ugyanis a kelet-magyarországi Nyírparasznyáról származik.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pikkelő
2017. augusztus 26. 12:40
Madarat tolláról, embert barátjáról.
noMores
2017. augusztus 26. 02:04
Na, csak találtunk egy noname holland idiótát, aki igazat ad Pitbull Petikének. Congrats.
noMores
2017. augusztus 26. 02:03
Na, csak találtunk egy noname holland idiótát, aki igazat ad Pitbull Petikének. Congrats.
Spiltyu
2017. augusztus 25. 19:03
Ez egy fasza gyerek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!