Holland külügyminiszter: Nincs kapcsolat a terrorizmus és a magyar kormány tettei között

2017. augusztus 25. 13:12

Bert Koenders holland külügyminiszter reagált pénteken a magyar-holland diplomáciai vitára. Szerinte nincs kapcsolat a terrorizmus és a magyar kormány lépései között, és ezt a felvetést eléggé kényelmetlennek találja. Ugyanakkor Koenders szerint is van mit kritizálni a magyarországi fejleményeken.

2017. augusztus 25. 13:12

A holland de Volkskrant lap beszámol arról: a holland külügyminiszter, Bert Koenders reagált a magyar-holland diplomáciai vitára. Gajus Scheltema budapesti holland nagykövet a minap 168 Órának azt nyilatkozta: az iszlamisták ugyanúgy kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.

A magyar Külügyminisztérium elítélte a kijelentést és visszarendelték határozatlan időre a hollandiai magyar nagykövetet, Budapest egyúttal világos bocsánatkérést vár Hágától.

Koenders az interjúra és a kialakult helyzetre úgy reagált: az interjút még le kell pontosan fordíttatnia, de mindenesetre azt bizonyosnak találja, hogy nincs kapcsolat a terrorizmus és a magyar kormány tevékenysége között. A holland külügyminiszter kényelmetlennek találja ezt a felvetést, amit nem tart Hollandia álláspontjának.

A holland külügyér ugyanakkor hazája aggódik a magyarországi fejlemények, a civilek szabályozása és a joguralom állapota miatt. Ezt szerinte helyesen kritizálja a nagykövet.

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. augusztus 25. 18:36
Azért azon elgondolkozhatnának a kioktatóink, hogy rosszul jártak az ebben élen járók: hol van már a taxisofőr Faymann, vagy Renzi, a két legnagyobb pofájú barátunk?
TAVIROZSA
2017. augusztus 25. 16:02
A "drága" hollandok a dél afrikai - holland származású - búrokat persze nem engedik be, pedig őket létükben ér fenyegetés csupán a bőrszínük miatt !!
Tatulus
2017. augusztus 25. 16:01
Mindig mondtam – Szijjártó a legtökösebb külügyér, mióta 90-ben megtörtént az állítólagos rendszerváltás! És igaza van!
balbako_
2017. augusztus 25. 15:31
Íme egy mintademokrácia, ahogyan intézik az ügyeket: " The Sun beszámolója szerint a rendőrök már megkapták a tűzparancsot, így ezután, ha valaki a Szent Márk téren Allah éltetését kiabálja, az életével játszik, mesterlövészek fogják ártalmatlanná tenni. Luigi Brugnaro kezdeményezését lapinformációk szerint örömmel fogadták a turistaparadicsomnak számító olaszországi városban."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!