Ötvenhárom éves magyar sportoló futotta végig először a „teljesíthetetlen versenyt”

2017. július 04. 15:21

Szőnyi Ferenc komáromi ultramaratonista történelmet írt. A futónak legelsőként sikerült lefutnia a Himalája hágóin megrendezett, 480 kilométeres Hell Ultra Running versenyt. Rajta kívül senki más nem ért célba.

2017. július 04. 15:21

Elsőként teljesítette a világ legnehezebb futóversenyét, a Himalája hegységben megrendezett Hell Ultra Runningot Szőnyi Ferenc komáromi Iron Man ultramaratonista – írta a National Geographic. A 480 kilométer hosszúságú távot még soha senki nem futotta végig.

Szőnyi teljesítménye azért is emberfeletti, mert a közel 500 kilométeren egyszerre kellett a 10 ezer méternyi szintkülönbséget leküzdenie és tartania a 120 órás szintidőt. Az 53 éves, ultratriatlon-világbajnoki címmel rendelkező sportoló komoly, egy éve tartó felkészülés után tudta teljesíteni a lehetetlen kihívást. 

(Fotó: Szőnyi Ferenc - versenynapló)

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2017. július 04. 22:53
"Kettőezerben kaptam születésnapomra egy biciklit. Egy Csepel trekking, 20 kg-os acélvázas kerékpárt. Tekertem kifelé a városból Szőny-Tata irányába. Sorompó volt, bent az úton állt egy biciklis, és láttam hogy piros bringás ruhában van. Ki lehet ez? Felment a sorompó – biciklis ki. Tolta neki. Versenycangával volt, én meg a trekkingemmel próbáltam követni. Egyre gyorsabban ment, egyre jobban követtem. Tatán a tóparton értem utol. Elmegyek mellette. Tekerünk és Vértesszőlős környékén, valahol visszaelőz. Megszólal: Hát te? Biciklizek, válaszoltam. Álljunk már meg egy kicsit – mondta. Biciklizel? De így?! – folyattatta. Ilyen biciklim van – válaszoltam. (susogós melegítőben ültem a trekkingen) Tudod hogy ez nem teljesen normális dolog, amit te csinálsz? Engem nem szoktak megelőzni. Különösen nem így, ilyen biciklivel, ilyen felszerelésben. Bemutatkozott: „Dr. Zakariás Géza vagyok". Kiderült hogy ő éppen triatlon bajnok, és egy kicsit rosszul esett neki, nem értette a dolgokat. Én meg csak biciklizek, jól esik, néha szoktam kerülni a cangával, de csupán azért, mert 86 kilós vagyok és ez eléggé sok – válaszoltam. „Hát valami nem teljesen normális benned, úgyhogy nézesd meg magad orvossal!" – zárta le a beszélgetést viccesen Géza. Szóval így kezdődött" -emlékezett vissza a kezdetekre a sportoló.
cutcopy
2017. július 04. 20:42
Gratula, már eleve az nagy teljesítmény ha valaki egyáltalán vállalja és benevez, ha jól tudom idén hárman indultak..
anegy_
2017. július 04. 19:25
Atya Úr Isten! Elképesztő, hihetetlen teljesítmény! 5 nap alatt közel 500 km, 10 km szintkülönbséggel, kegyetlen időjárási viszonyok között és ezt egy MAGYAR EMBER egyetlenként a Kárpát-medence védett bölcsőjében felnövő teljesíti. Ez megrázó, örömteli könnyek nélkül ki sem bírható. Ez az az ember, akit az országon keresztül -kasul kell minden megyében szeretettel, megbecsüléssel hallgatni a kisiskolástól -a középiskolástól-egyetemistásig az "élmény-beszámolóját". (Fa Nándorral egyetemben) Ők valóban példaképek, szuper-sztárok! Közben itt, az idióta hozzászólók meg vetyengenek a 4 km/h sebességen, meg hogy gyalogolt. Az ész megáll, hogy itt a világon egyetlenként "lehetetlen teljesítményt" egy MAGYAR TELJESÍT!!!!!!!!!!!!! Volt egy hozzászóló, akinek nagy igazsága vagyon, ezért nem tudnak bennünket magyarokat lesöpörni a térképről, mert életre valók vagyunk! Vesszenek a liberósok, a demokraták, a bolsik, a genderék. Éljen az élet!
Rugo
2017. július 04. 18:15
Ilyenek a Magyarok. Köszönjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!