Új luxushotelt építene a Nagymező utcába Tiborcz korábbi üzleti partnere

2017. március 22. 12:14

A Nagymező utca 38-as szám alatt egy hétemeletes szállodát szeretnének felépíteni az eredeti homlokzat megtartásával. Az afölött elhelyezkedő szinteket mázas kerámiával és üveggel fednék be.

2017. március 22. 12:14

Az Instant nevű romkocsma helyén, a Nagymező 38-as szám alatt, egy százharminc szobás butikhotelt szeretne építeni az eredeti homlokzat megtartásával a Rockwood Holding NM38 néven – írja a 24.hu. Az új épület az eredeti homlokzattal együtt összesen hét emeletet magas lenne és a szintmagasítást mázas kerámiával és üveggel fednének be. Mellette az Ó utcában álló egyszintes szomszédja helyére pedig egy nagy kockahotelt szeretnének építeni.

A Rockwood Holding tulajdonosa az az Erdei Bálint, aki Tiborcz István tulajdonostársa volt az Elios Zrt-ben, amíg ki nem szállt belőle Tiborcz. Ez az a vállalkozás, ami sorra nyerte a közművilágítási pályázatokat az elmúlt években. A Rockwood Holding felelt többek között a nem megvalósult Andrássy Palace Gardens és az ötcsillagos Budapest Gate Golf and Country klubért. 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2017. március 23. 11:45
Borzasztóan néz ki. Vannak modern/kombinált épületek, amelyekről az ember érzi, hogy majd megszokják és beilleszkedik a városképbe, de ez nem olyan...
Nyest
2017. március 22. 22:19
Nabaszdmeg, már megint egy kocka! Megmondom én, hogy mi a baj az építészszakmával: elfelejtettek rajzolni, és szürke számítógépes grafikákban gondolkodnak. Ugyanakkor mélységesen megvetik a historizmust, és meg vannak győződve arról, hogy néhány kocka és korong után ők képviselik a szakma csúcsát. Ez azonban nem csak itthon van így; vessünk egy pillantást a Városligetbe tervezett Galéria és Magyar Zene Házának látványterveire. Aki őszintén képes azt mondani ezekre a kortárs hulladékokra, hogy szépek, azt tiszta szívemből sajnálom.
Ipolypart
2017. március 22. 18:48
Bálna effektus. Látjuk milyen harmonikusan illeszkedik a környezetébe. Tényleg csak azok az építészek tervezhetnek Pesten /momo után direkt/, akik ízlésficamosak? No meg üvegmániások. Nézzétek meg a vaskefével szembeni biztosítós szörnyet, a közraktárak közé beerőszakolt bálnát, vagy a Nemzeti Szinház melletti üvegmonstrumokat. Itt az Ember Tragédiája. Nagyon ződek nem kéne ezek ellen tiltakozni, mert kevés lesz a napkereketek, meg a biogázotok, meg a franc tudja mitek.
pemete jakab
2017. március 22. 18:13
A kép alapján nem mondanám csúnyának. Kifejezetten ronda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!