Gyárfás: Nem tudom, mit vétettem

2016. december 14. 16:53

Ha gátolja a budapesti vizes világbajnokság lebonyolítását, akkor akár a szervezőbizottság társelnöki posztjáról is lemondhat Gyárfás Tamás, aki szerdai sajtótájékoztatón azért nem zárta ki azt sem, hogy a Magyar Úszó Szövetség elnöke marad – ez abban az esetben történne meg elmondása szerint ha a jelölőbizottság és a 118 tag is támogatná őt.

2016. december 14. 16:53

Amennyiben a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökségének jelölőbizottsága és a 118 tag is támogatná, akkor Gyárfás Tamás elgondolkodna azon, hogy maradjon a szervezet élén. Ezt a sportvezető szerdán mondta el a média képviselőinek a MÚSZ rendkívüli elnökségi ülését követően, ugyanakkor hangsúlyozta, ezt a lehetőséget irreálisnak tartja. Szerdán dőlt el, hogy január 8-án tartják a szervezet rendkívüli elnökválasztó közgyűlését, vagyis Gyárfás hivatalosan addig a napig tölti be az elnöki posztot.

Gyárfás elmondta: fontolgatja annak lehetőségét is, hogy lemond a jövő évi magyarországi vizes világbajnokság szervezőbizottságának társelnöki posztjáról. Erről várhatóan a mai nap folyamán egyeztet Seszták Miklós elnökkel. „Amennyiben gátolom a világbajnokság lebonyolítását – amelynek Budapestre kerülésében azért volt részem –, akkor félre kell állnom” – mondta Gyárfás, és hozzátette, akár tanácsadói szerepben is szívesen segítene, erre már a nemzetközi szövetség, a FINA illetékesei is jelezték szándékukat. „Talán beengednek, lehet még jegyet kapni...” – fogalmazott ironikusan.

Bízom benne, hogy a világbajnokság nem sérül. Nincs jogom és szándékom megsértődni” – mondta a FINA alelnöki posztját betöltő Gyárfás, akinek távozásával kapcsolatban - a MÚSZ sajtófőnöke, Csurka Gergely windsori beszámolója alapján - a nemzetközi szövetség vezetői, Julio Maglione elnök és Cornel Marculescu ügyvezető igazgató aggodalmukat fejezték ki.

Nem volt köze Water Willyhez

Gyárfás közölte, a legjobban az fájt neki, hogy az elmúlt időszakban már olyan ügyek után is őt támadták, amelyekhez semmi köze sem volt. Ehhez kapcsolódva megjegyezte, ez a jövő évi világbajnokság kabalafigurájának bemutatását követően csúcsosodott ki, ugyanis a Water Willy elnevezésbe nem volt beleszólása. Hozzátette, a rosszul sikerült puli, Bol-dog után – amelyet tavaly mutattak be, de gyorsan elvetették – eldöntötte, soha többet nem szól bele a kabalák kérdésébe.

A kritikus pontok között kiemelte azt, amikor nem akart fizetni azért, hogy Hosszú Katinka szerepeljen a 2017-es vb promóciós filmjében, Financsek Gábor ügyét – a fiatal úszó edzője azért emelt hangot, mert tanítványát nem vitték ki az egyik edzőtáborba –, valamint a Nemzeti Sporttal, és annak nemrég kinevezett új főszerkesztőjével, Szöllősi Györggyel való megromlott kapcsolatát.

Nem tudja, mit vétett

A Hosszú Katinkához fűződő viszonyáról szólva az elnök elmondta, természetesen egy háromszoros olimpiai bajnokkal nem lehetnek azonos súlycsoportban, ugyanakkor ő mai napig nem tudja, mit vétett ellene vagy a magyar úszósport ellen.

Az elnök jövőbeli utódjairól szólva röviden reagált a sajtóban megjelent nevekre: Bienerth Gusztávval kapcsolatban csak annyit mondott, az ő esetében elsietett és megalapozatlan döntés lenne véleményt mondani, Seszták Miklóst kiváló szakembernek tartja, míg a MÚSZ korábbi főtitkárát, Szabó Tündét talán még jobbnak.

Gyárfás Tamás – aki a 2016-os esztendőt az úszók szemszögéből kiemelkedőnek nevezte – hangsúlyozta, kívánja, hogy utódja se adja majd alább a szövetség eredményeit. (MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2016. december 15. 13:31
Gyárfás Tamás.2008-ban eltanácsolta Hosszú Katinkát az úszástól!Ennyit a hozzáértéséhez. 25 milliárd forintra becsülték az úszó VB-t 100 milliárd lett eddig.Ért hozzá,láthatólag. Ennyi nem elég?
quiet
2016. december 14. 20:00
Na erre mondják, hogy valaki megátalkodott.. Nem tudja, mit vétett Katinkának... ...közben a mai napig, még ebben a riportban is " 2017-es vb promóciós film " - nek nevezi azta kbszott pénzgyűjtő pogácsareklám filmet.. És hazafiatlannak nevezett mindenkit, aki visszautasította.. de a mai napig nem érti... Hát testvérek, lehet hogy sosem fogja érteni. Azért kell az erő, kitolni innen...így esélyt kap, hogy talán később, talán az utolsó perceiben feldereng valami..
Berecskereki
2016. december 14. 19:30
Tisztelt Gyárfás Úr! Amit most leírok nem ironikus, hanem komolyan gondolom. Önre tipikusan ráillik a közmondás: Ha kidobják az ajtón, bemegy az ablakon. Ön kiváló sportdiplomata lenne. Magyarországon az elkövetkezendő időben sorra épülnek a sportlétesítmények, melyeket ki kellene használ. Önnek vannak nemzetközi kapcsolatai. A cél az lenne, hogy minél több nemzetközi rendezvényt kellene Magyarországra hozni. Ezt érdemes lenne menedzselni, melynek a vezetője lehetne. Ez növelné ezen létesítmények kihasználtságát, az ország és a magyar sport renoméját, a turisztikai bevételeket. Gondolja meg!
Berecskereki
2016. december 14. 19:17
"Nem tudja, mit vétett" Egy idézettel talán segítek. "Az időnk véges, ez örök igazság. Bármilyen jók is vagyunk abban, amit csinálunk, egyszer a stafétabotot át kell adnunk. Majd Katinkáéknak is. Egyszer majd nekem is, pedig én igazán jól bírom a terhelést. Sokáig nem is sejtettem, milyen felemelő és felejthetetlen érzés, amikor a tanítványom először csinál valamit jobban, mint én, noha azt én tanítottam meg neki. Milyen boldogság látni, ahogy kibontakoznak előttem a fiatalok, és a kis kezdőkből egyre magabiztosabb, egyre nagyobb tudású szakemberek lesznek. Önmagukból építkeznek persze, de mellettük álltam, tehát valamelyest miattam, belőlem is. Önállósodni kezdenek, és végül el is hagynak. Ez a világ rendje. Mert a fiatalok módszere már más. Nekünk is szükségünk volt rá, így nekik is szükségük van arra, hogy a saját tapasztalataikból is épülhessenek. Nekünk, régieknek, igenis támogatni kell, hogy kialakulhasson és fejlődhessen az új. Amikor pedig elérkezik az idő, akkor összecsomagolunk, és átadjuk az iroda kulcsait. Nincs mese. Bármi is, és bármilyen üzlet is kössön oda. Festés, nagytakarítás és modernizálás. Így van ez jól. Aki ennek ellenáll, azt elsöpri az idő. [...] Az újak követelik a trónt, a régiek pedig átadják nekik. Még akkor is, ha a régiek esetleg úgy ítélik meg, hogy az ő érdekeik mást diktálnának... Ugyanis a régi rend ezúttal téved. Az ő érdeke nem a mindenáron való ragaszkodás a régi rendszerhez. Hanem az, hogy méltóságát megőrizve, emelt fővel tudjon távozni."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!