Tarlós: Így nem lesz állomásfelújítás az hármas metrónál

2016. október 14. 12:18

Ha nem emeli meg a kormány a 140 milliárd forintos, 3-as metró infrastrukturális felújítására szánt költségkeretet, akkor az állomásokhoz nem fognak hozzányúlni – nyilatkozta Tarlós István főpolgármester. Erre pedig vajmi kevés esély van, hiszen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium arról tájékoztatott, hogy a kormányzat nem fogja tudni jóváhagyni a felmerülő többletköltség-igényeket.

2016. október 14. 12:18

Ha nem nő a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítására szánt keret, akkor az állomásokra nem jut pénz – közölte a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Tarlós István azt mondta, ha 140 milliárd forint „marad a plafon”, akkor el kell hagyni az állomások felújítását. Az utóbbira beérkezett ajánlatok olyan magasak, hogy erre nincs fedezete a fővárosnak és a BKV-nak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pedig arról tájékoztatott, hogy a kormányzat nem fogja tudni jóváhagyni a felmerülő többletköltség-igényeket – ismertette a főpolgármester. 

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. október 14. 22:27
szerintem meg csak arról van szó, hogy az állam el kezdett spórolni a Hősök téri maraton befutó főpáholyaira...
madarasi.abel
2016. október 14. 22:26
"hát, ha nem is szép, de legalább biztonságos" - mondta Tom Hanks a Klinikáknál. Majd hozzátette: "bezzeg, az MTK stadion! az már világszínvonalú!!"
Martell 2
2016. október 14. 16:35
Szóval olimpiára lesz 3000 milliárd, uszodára elkúrtak már 70 milliárdot, stadionokra 100 milliárdot, de az életveszélyes hármas metró felújítására nincs 200 milliárd. Így jár az az ország, amelyiknek a vezetője egy megalomániás sportbuzi.
Nannyó
2016. október 14. 13:07
Akkor nem ártana rendesebben kitakarítani az állomásokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!