Elítélték a rendőrt szájba rúgó francia ligetvédőt

2016. július 08. 13:32

Egy év börtön, két év próbaidőre felfüggesztve: így ítélték el azt a francia férfit, aki a városligeti ligetvédőkkel akciózva szándékosan szájon rúgott egy rendőrt szerdán.

2016. július 08. 13:32

Egy év börtönre ítéltek, két év próbaidőre felfüggesztve egy a Liget-projekt ellen tiltakozó külföldi aktivistát pénteken, mert szándékosan szájon rúgott egy rendőrt – közölte a fővárosi főügyész az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint a 21 éves francia férfi szerdán a XIV. kerületi Olof Palme sétánynál erőszakosan akadályozta egyenruhás rendőrök jogszerű intézkedését. A rendőrök felszólításai ellenére sem hagyta el a helyszínt, és miközben a vele szemben testi kényszert alkalmazó rendőröknek ellenállt, az egyik rendőrt jobb térdével szándékosan, célzottan közepes erővel szájon rúgta.

Hivatalos személy elleni erőszak

A bíróság a férfit az ügyészi indítvánnyal egyezően hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és egy év börtönre ítélte, ennek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Emellett két évre kiutasította Magyarországról. 

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett - tette hozzá Ibolya Tibor.

Ellenszegültek a tiltakozók

Szerda reggel elkezdték bontani a Városligetben a Hungexpo irodaházakat, kiürítették a területet, miután az illetékes jegyző hatósági eljárás keretében kezdeményezte a Liget Budapest projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását. 

Sok tiltakozó ellenszegült, a rendőrök délutánig hatvanhárom emberrel szemben intézkedtek, közülük tizenkettőt előállítottak, egyiküket hivatalos személy elleni erőszak, a többieket szabálysértés továbbfolytatása miatt.

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2016. július 09. 08:39
100 éve Lenin elvtárs lázító zsidói is ezt tették Európa-szerte. Tüntetéseket buzdítottak, ott szónokoltak. Nincs úja a Nap alatt. Jó lenne, ha ezt felismerné a világ.
hakos
2016. július 09. 01:57
Semmi kitoloncolás és beutazási tilalom?
nyugalom
2016. július 08. 18:56
Ki hozta ezt a remek ítéletet? Karácsony elvtárs mit is művel itt a kettős játszmájával?
Gregorius
2016. július 08. 18:15
Kifejezetten jól járt az ítélettel. Otthon Franciaországban nagyon nem tolerálják azt, ha valaki megrúg egy rendőrt, ott biztos lenne a börtön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!