Gulyás Gergely: A központosítás folyamata helyes és indokolt

2016. április 20. 17:10

Pozitívan értékelte a közoktatás központosítását Gulyás Gergely, az országgyűlés alelnöke szerdán Röjtökmuzsajon. Szerinte az intézkedés a kiváltott szakmai viták ellenére jót tett az országnak, mivel mérsékelte a Kelet- és Nyugat-Magyarország közötti régiós különbségeket.

2016. április 20. 17:10

Az oktatás és az egészségügy határozza meg leginkább a mindennapi politikát Magyarországon, s ez 2018-ig így lesz – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke szerdán Röjtökmuzsajon, a 31. alkalommal megrendezett vezérigazgató-találkozón.

Minden pillanatnyi vita és elkövetett szakmai hiba ellenére a kormány alapvetően jó irányba indult el”, amikor központosította a közoktatási intézményeket – hangsúlyozta a fideszes politikus, emlékeztetve arra, hogy 2010 előtt nem voltak egyenlőek a feltételek Kelet- és Nyugat-Magyarországon, a városokban és a kisebb településeken a közoktatás finanszírozásában. A gazdag önkormányzatok által fenntartott intézmények jól működtek, a szegényebbek viszont vagy eladósodtak vagy bezártak – mondta. 

Gulyás Gergely kijelentette: „a központosítás folyamata helyes és indokolt” volt, ugyanakkor hibás lépés volt létrehozni egy olyan intézményfenntartót, amelynek a működésébe kódolva volt a hiba. Ez „jogos szakmai vitát váltott ki”, s „a tiltakozás első hulláma mind a kormánynak, mind a szakmának” jó szolgálatot tett – fűzte hozzá.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2016. április 21. 11:09
A kényszer-centralizáció, az autonómia, a verseny és a pluralizmus felszámolása se nem demokratikus, se nem konzervatív érték. A totális kontrollra való törekvés a szélsőjobb és a baloldali diktatúrák jellemzője.
koronaszepe
2016. április 21. 07:35
Van bőr a képén Gulyásnak...
Tintamin
2016. április 20. 23:44
Ja, és nem felhúztátok a rendszert, ti segghülye, dilettáns idióták, hanem kiegyenlítettétek: mindenhol a padlóra küldtétek a sulikat. Congrats, baz!
Tintamin
2016. április 20. 23:43
Gergőke, a kurva anyádat, azt! Hogy mondhatod erre a fos rendszerre, hogy helyes???? Normális vagy te, bazmeg?!? Hát épp most basztátok vissza az egész rendszert 40 évvel, kőkorszaki módszerek, ultrabürokratikus, szocialista posvány lett az egészből. Ostoba droidokat akartok termelni? Pont mint te, te együgyű.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!