Mégsem vágna ki több fát a Városliget Zrt.

2016. március 24. 18:37

Korábban még hét fa kivágását elkerülhetetlennek tartották, azonban végül úgy döntöttek, ezeket mégis meghagyják – mondta az MNO-nak Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója. Az újabb tervek szerint már csak a megkezdett kivágásokat fejeznék be, más fákat pedig átültetnének. Egyeztetnének is a tüntetőkkel, hogy engedjék a fák átültetését.

2016. március 24. 18:37

A napokban felülvizsgálták döntésüket, és mégsem vágják ki azt a hét fát, amelyeknek a kivágását tervezték a Városligetben – mondta Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója a Magyar Nemzetnek. Az új tervek szerint csak a már megkezdett kivágásokat fejezik be, további fákat pedig átültetnek. Így Sághi arra számít, hogy sikerül megállapodni a fakivágások ellen tiltakozó LMP-s, PM-es és civil aktivistákkal.

Eredetileg negyven fa kivágására volt egyébként engedélyük, de csak 15-öt vágtak volna ki a korábbi tervek szerint. Sághi a Magyar Nemzetnek azt mondta: a negyvenből öt már eleve csonk volt, mások pedig invazív fajok voltak, amiket cserélni kellett. Végül tehát csak hat-hét egészséges fa volt útban, ebből hármat kell kivágni, mivel a többit átültetik. De a törzsátmérővel számítva ennek a többszörösét fogják visszatelepíteni – tette hozzá Sághi. Mint mondta, most egyeztetni akarnak a Városligetben tüntetőkkel, hogy engedjék az átültetést.

A demonstrálók ugyanakkor nem tűnnek túl kompromisszumkésznek: Szél Bernadett, az LMP társelnöke azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a projekt tarthatatlan, és akár több hónapig is folyamatosan jelen kell lenni a helyszínen. Szél azt szeretné, hogy olyan tervet dolgozzanak ki a Városliget átalakítására, amely egyetlen fa kivágásával sem jár.

Sághi szerint viszont nem építik be a mostaninál jobban a területet, hanem csak a most is meglévő épületek helyén lesznek újak.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. március 25. 10:24
Na ugye! Ért az Orbán-bagázs a szóból. Csak közben a seggét is rugdosni kell.
lajkakutyus
2016. március 25. 03:12
Ezekkel megállapodni? Elmebeteg ötlet. Nem a fákért -Ligetért- aggódnak, hanem politikai pecsenyét sütögetnének. Az Lmp, ha távlatokban tervez, szabaduljon meg ettől a hisztérika Sz. Bernadettől, mert többet visz, mint hoz. A többi tiltakozó kapaszkodó senki.
Tintamin
2016. március 24. 21:30
Elszabadultak a kommunisták. Dilettáns seggnyalók mindenütt. A fideszesek böszmébbek, mint gyurcsány. Durva.
maanzaad
2016. március 24. 19:38
Hiába egy okos állam,és aNnak okos feje, meghallgatja a lakosság igényeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!