Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Tarlós óvatosan optimista az olimpiai pályázat kapcsán

2015. december 07. 12:25

A magyar állam, a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság együttműködési megállapodást kötött hétfőn a 2024-es budapesti olimpiai pályázatról, melyben rendelkeznek a benyújtandó pályázat intézményrendszeréről.

2015. december 07. 12:25

Együttműködési megállapodást írt alá hétfőn a magyar állam, a fővárosi önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság a 2024-es budapesti olimpiai pályázatról. A dokumentumot – amely rendelkezik a benyújtandó pályázat intézményrendszeréről: a felállítandó sportolói bizottságról, az olimpiai védnökök testületéről, valamint az olimpiai egyeztető fórumról – kilencen látták el kézjegyükkel.     

Tarlós István főpolgármester a politikai összefogásra hívta fel a figyelmet, s kijelentette, „óvatos optimizmussal” tekint a magyar olimpiai pályázatra.

Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse azt mondta, Budapest erős és esélyes pályázó, amelynek az az ajánlata a Nemzetközi Olimpiai Bizottság számára, hogy vele közösen tegye működővé az Agenda 2020 elnevezésű, a gazdaságos olimpiai rendezést célzó reformcsomagot.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2015. december 08. 00:46
A Dagály környéke már így is el van cseszve, ha sportlétesítményekkel teletűzdeljük, végleg lemondhatunk a Duna-partról. Oda ne menj majd szalagot vágni! Mind a gyalogosok, mind a járművek üres sportlétesítményeket kerülgetnek.
Kerwin72
2015. december 07. 15:36
Én ugyan örülnék,ha egyszer(ha maíjd mi is "úgy" állunk gazdaságilag) lenne olimpia Budapesten,mégis remélem, hogy nem nyerjük el a rendezést.Mert akkor "csak" a pályázat költségeit bukjuk el.Aztán tőlem jöhet bárki azzal,hogy optimistának kell lenni, meg merjünk nagyot álmodni,csak az a baj, hogy az álomból,általában felébred az ember.És az nagyon fájdalmas tud lenni.
Learten
2015. december 07. 14:38
Úgy látszik Tarlósnak is elgurult a gyógyszere... Vagy lehet hogy anno kihagyta a matekórákat mert számolni és logikusan gondolkozni nem tud! Mi lesz a felépített sportlétesítményekkel az olimpia után? Mert ugye a köznép ki lesz zárva, kis ország lévén ott fog állni az összes üresen bődületes fenntartási költséggel. Miből lesz ilyen sok pénz a beruházásokra? Állítólag 1000 milliárdos tétel alsó hangon. Amikor az államadósság még mindig magas, a kórházi- és iskolarendszer alapjaiban recseg-ropog mert az állam nem hajlandó rá költeni. Gazdaságilag bukó a dolog főleg ha figyelembe vesszük állítólag a 3-as metróra 300 milliárd körüli összeget kunyerál az államtól, a BKV ismét veszteséges, stb stb A bp-i közlekedést tarlós sem oldotta még meg miféle káosz lesz egy esetleges olimpia esetén? (költői kérdés) Nagyjából summázható szép cél de ennek az országnak kidobott pénz. Kimondható Tarlósék elfelejtettek számolni...
Berecskereki
2015. december 07. 14:25
Amennyiben nem lesz nyerő Magyarország pályázata, az csak az ellenzék miatt lesz, mivel tevékenységével "megmérgezi" a közhangulatot. Amennyiben valamelyik másik pályázó kapja és minden tekintetben sikeres lesz a megrendezés akkor a mostani ellenzék eláshatja magát örök időkre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!