A szocialista szellem vasútja

2015. november 23. 20:55

Támadják a kisvasutat? Meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig! E bölcs, hajlíthatatlan jellemről tanúskodó szavakat ki más is mondhatta, mint a nemzet örökös miniszterelnöke.

2015. november 23. 20:55
Veress Jenő

„Támadják a kisvasutat? Meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig! E bölcs, hajlíthatatlan jellemről tanúskodó szavakat ki más is mondhatta, mint a nemzet örökös miniszterelnöke, amint épp aláírta az eddigi legbutább saját »konzultációját«.

A legfelső határ a csillagos ég, mondta a Tanúban Virág elvtárs, hozzátéve: tudja, ki mondta ezt, Pelikán elvtárs...?

A szocializmus győzött a világ egyharmadán, de győznie kell az egynegyedén, egyhatodán, sőt egytizedén is – ezt meg az egyszeri politikai tiszt hirdette a seregben.

Felcsút-Hauptbanhof után bizony száz vasutat, ezeret kell építeni a virtuális székesfőváros körül. És épül is a mi pénzünkből. Keskeny nyomtávról széles nyomtávra, még akkor is, ha szegény Cseh Tamás – aki holtában Orbán legjobb katonája lett – régen arról énekelt, hogy el ne feledjük, vannak e világon keskeny vágányú vasutasok is...”

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kowecses
2015. november 24. 13:02
T. VERES J. Felhívnám figyelmét, hogy a magyar és német helyesírási szabályokat egyaránt megsértette. Helyesen: Felcsút Fôpályaudvar ill. Felcsút Hauptbahnhof.
tango47
2015. november 24. 11:29
A kenet-teljes főszerkesztő biztosan megsímogatta a buksiját, ezért már megérte. Persze lehet, hogy az "örökös miniszterelnök"-ért meg leszidta, nehogy önbeteljesítő jóslattá váljon.
Békanász a hasadon
2015. november 24. 09:55
Palotai Boris a filmrendező Bacsó Péter (Tanú) édesanyja: Az Élet és Irodalom 1957. szeptember 13-i számában közzétette 251 kommunista kollaboráns magyar író levelét. Ebben az aláírók azt követelték, hogy az ENSZ Közgyûlése ne tárgyalja az ún. Ötös Bizottság jelentését, amely az 1956-os magyar forradalom vérbe fojtásának körülményeit tárta fel A magyar írók tiltakozása az ENSZ ötös-bizottsági jelentés közgyûlési tárgyalása ellen Az Irodalmi Tanács kezdeményezésére a magyar írók a következõ nyilatkozatban tiltakoztak az ENSZ ötös bizottsága jelentésének tárgyalása ellen. Mélyen átérezve azt a felelõsséget, amelyet hivatásunk, a nemzeti közvélemény formálásában betöltött szerepünk ránk ró, egyben általános emberi felelõsségünk tudatában is, felemeljük tiltakozó szavunkat az ellen, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezetének közgyûlése a magyarországi események ügyét napirendre tûzze. Szeretnénk, ha eljutna hangunk mindazokhoz, akik a világban barátainknak nevezik magukat, elsõsorban minden nemzetbéli írótársainkhoz. Bízunk benne, hogy megértik aggodalmunkat és magukévá teszik követelésünket. Egyek vagyunk ezzel a néppel, ismerjük lelkének minden rezdülését. Tudjuk és hirdetjük: a magyar nép nem akart és nem akar ellenforradalmat, itt csak elenyészõ kisebbség kívánja vissza a régi rendet. A történelmi és társadalmi körülmények tragikus találkozása folytán 1956. október 23-án mégis az események olyan sorozata indult el Budapesten, amelynek fordulatain már sem a józan politikai belátás, sem a kezdeti résztvevõk jelentõs részének becsületes szándéka nem tudott többé úrrá lenni. Illetéktelen és ellenséges imperialista beavatkozásnak sem volt csekély része benne, hogy a fasizmus minden üledéke felkavarodott és néhány napra az 1920-as fehérterrorra emlékeztetõ állapotokat teremtett. Valamennyi irodalmi irányzatot és a magyar közvélemény legkülönfélébb árnyalatát képviseljük, a részletkérdések egész sorában, még néhány lényeges kérdésben is vitában állunk egymással; egyet azonban ma már világosan látunk: a forradalmi munkás-paraszt kormány fellépése és a szovjet csapatok segítségül hívása az egyre jobban kibontakozó véres ellenforradalom veszélyét hárította el országunk felõl. ...Palotai Boris...
luisbathhelena
2015. november 24. 09:33
Ceterum censeo: a Népszava szerkesztőségbe a denevér is csak reflektorral mer berepülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!