Nem akartak Debrecenbe utazni a migránsok, inkább tüntettek

2015. szeptember 02. 09:30

A migránsok egy csoportja Kőbánya-Kispesten a vasúti sínek mellett tüntetett, jelenleg csak két vágányon közlekednek vonatok, késésekre kell számítani. A menekültek nem akartak átszállni a debreceni befogadóállomás felé tartó szerelvényre.

2015. szeptember 02. 09:30

Kőbánya-Kispest vasútállomásán a sínek mentén körülbelül száz migráns tüntetett szerda reggel. A menekülteket, akiknek előterjesztett menekültkérelme volt, Kiskunhalasról indították a debreceni befogadóállomásra. A tüntetők azonban azt követelték az MTI tudósítása szerint részben levetkőzve, részben gyermekeket maguk elé tartva, a magasba emelve, hogy szabadon engedjék őket eljutni Németországba.

A rendőrség közleménye szerint az illegális határátlépők egy csoportjából hétfőn 5 óra 20 perckor a Kőbánya-Kispest vasútállomáson többen közölték, hogy nem hajlandóak átszállni a Debrecen felé tartó vasúti szerelvényre (a csoport kisebb része továbbutazott). Az Index tudósítása szerint az állomás 4. és 5. vágánya közötti peront lezárták a rendőrök az ott összegyűlt menekültek miatt, a migránsokat pajzzsal felszerelkezett rendőrök vették körül. 

Az ORFK közleményében elmondta, a menekültkérelmet előterjesztők szabadon mozoghatnak az országban, de hatósági kötelezésre a nyilvántartásba vételüket követő huszonnégy órában meg kell jelenniük a számukra kijelölt befogadóállomáson. 

A rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket, hogy a vasúti forgalom zavartalanul működjön. A Mávinform honlapja arról tájékoztat, hogy hatósági zárás miatt jelenleg csak két vágány fogad, illetve indít vonatokat, így késésekre lehet számítani. 

Munkatársunk, Balogh Krisztina mobiltelefonos fényképei.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. szeptember 02. 16:09
A magyaroknak több okuk lenne tüntetni: http://alfahir.hu/az_elmult_25_ev_legkomolyabb_koztulajdon_lopasi_kiserlete_elott_allunk
gonterl
2015. szeptember 02. 14:38
Szeretnék-e gyűjtőponton, tranzitzónában vagy befogadó állomáson élni? Akármilyen kedves vendég, három napig untig elég. A regisztráció ennél a három napnál ne tartson tovább. A következő kérdésekre pedig meg kell találni a választ! Gyakori érv, hogy a bevándorlókat vessük börtönbe, vagy utasítsuk ki az országból. Nézzük meg ezeket az érveket közelebbről, a végrehajtás szemszögéből! A börtönbe vetés: Feltételezi, hogy van elég, (az általunk is elismert feltételeknek megfelelő) börtön. Tudomásul veszi a bevándorlók számát és a börtönbüntetést kiszabó bíróságok lehetőségeit, a bírósági ítéleteket megelőző mozgás korlátozó hatóságok lehetőségeit. Nem számol azzal, hogy mi lesz ezzel a tömeggel, ha kiszabadulnak a börtönből? Az országból való kiutasítás: Tegyük fel, hogy kiutasítunk tömegeket, akiket valahogy a határon túlra kell juttatni. Hova utasítjuk ki ezeket a bevándorlókat? Szerbiába, az EU tagállam Görögországba vagy oda ahonnan jöttek? Tudjuk, hogy honnan jöttek? Azokon a helyeken, amit bemondtak, békétlenség van. Lehet, hogy az Iszlám Államnak küldünk harcosokat? Mi szállítjuk őket az általunk kiszemelt helyre, vagy menjenek Isten hírével? Érvelni így vagy úgy könnyű, de a végrehajtás nehéz, mert bármelyik választásnak vannak árnyoldalai. Valószínű, hogy ezek miatt az árnyoldalak miatt születik meg olyan nehezen akár az EU-s, akár az országos cselekvési terv. Látni kell, hogy a hatályos jogszabályok nem tömegekre, hanem egyénekre lettek kitalálva.
Szümi
2015. szeptember 02. 13:51
Ha tényleg menekültek lennének, Debrecen lenne nekik a mennyország.( vagy bármilyen hely a földön, ahol nem lövik őket) De mivel ügyeskedők, nekik jobb kell. Az éhező is ellökné a kenyeret és inkább tovább csúszna a húsért. Persze, csak ha nem igazán éhes.
Kvasztics Fedor
2015. szeptember 02. 12:09
Erről senki nem beszél, pontosabban erről az oldaláról senki nem viágítja meg a jelen helyzetet: http://www.atv.hu/kulfold/20140906-lefejezett-gyerekek-megrazo-uzenettel-fordultak-a-vilaghoz-a-kozel-keleti-keresztenyek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!