Határsértőket szállító magyar férfiakat fogott el a rendőrség Szegeden

2015. augusztus 04. 10:01

Három magyar férfit fogott el a rendőrség Szegeden, akik fejenként 150 euróért cserébe vittek volna el három szíriai határsértőt Budapestre. A határsértők ügyében idegenrendészeti eljárás indult.

2015. augusztus 04. 10:01

Elfogtak a rendőrök három magyar férfit, akik pénzért fuvaroztak volna három szíriai határsértőt Budapestre, tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t. Szenti Szabolcs közölte, a rendőrség adatai szerint a 28 éves, a 33 éves és a 37 éves férfi vasárnap késő este a szegedi medencés kikötőben megállapodott három szír állampolgárral abban, hogy fejenként 150 euróért Budapestre viszi őket.

A rendőrök még útnak indulás előtt elfogták őket. A rendőrség a három magyar állampolgár ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A határsértők ügyében idegenrendészeti eljárás indult.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. augusztus 04. 17:12
Múlt héten minden nap láttam tömött kisbusz taxikat Pestre tartani az M5-ösön. Azért legyen már olyan is, aki nyer az ügyön.. Egyébként tényleg tilos elvinni valakit Pestre, oldja meg maga, vonattal? És a MÁV-ot nem csukják le?
Mystes
2015. augusztus 04. 13:45
a minap a facebookon egy libertárius azzal dicsekedett, hogy 30 afgánnak adott szállást. ő is segítette az illegális itt tartózkodókat!
Mystes
2015. augusztus 04. 11:19
van ilyen paragrafus, hogy "jogellenes tartózkodás elősegítése"? nehéz lesz őket elítélni! nem is értem pontosan, hogy milyen alapon. (eleve: a minél gyorsabb _távozásukat_ segítik nekik Magyarországról) az meg, hogy valaki pénzért fuvarszolgáltatást vegyen igénybe, nem tiltott. a fuvarozónak meg nem kell tudnia, hogy utasa milyen státuszban van. ilyen erővel ugye el kellene ítélni a keletinél kaját osztogatókat is, mert azok is elősegítik az illegális itt tartózkodást (sok migráns elfutott, amikor jöttek a rendőrök, tehát őket nem regisztrálták eddig a hatóságok. aki kaját osztogat, ő sem kérdezi, hogy illegális vagy-e.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!