Fizethet a BKK, mert jogtalanul zárta ki a Közgépet egy közbeszerzésről

2015. július 14. 21:44

Nem járt jól a BKK, amiért kizárta az egyébként olcsóbb ajánlatot tevő Közgépet egy közbeszerzésről: félmillió forintos bírságot kapott, 7,5 millió forintnyi igazgatási díjat kell fizetne a Közgépnek, amely ráadásul még versenyben is maradt a felújításért a Közbeszerzési Döntőbizottság döntése értelmében.

2015. július 14. 21:44

A Közbeszerzési Döntőbizottság félmillió forintra bírságolta a BKK-t, mert az jogtalanul zárta ki Közgépet egy közbeszerzésről – közölte a HírTV. Az ügy előzménye, hogy a Közgép mintegy 240 millió forinttal olcsóbb ajánlatot adott egy XVII. kerületi felüljáró felújítására, de a BKK szerint ez túl olcsó volt, ezért kizárta a céget. A Közbeszerzési Döntőbizottság arról is határozott, hogy a BKK-nak 7,5 millió forintnyi igazgatási díjat kell fizetnie a Közgépnek, amely továbbra is versenyben maradt a felújításért.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2015. július 15. 13:55
Úgy érzem, ha nem találnak ki valamit a fiuk, Simicska még sok borsot tör az orruk alá. Mert ha ez sokszor megtörténik, s ő nem nyer a legolcsóbb ajánlataival, az OLAF is elkezd majd szaglászni. Lennébb kell hát vinni az árakat, akkor meg nem akkora buli a lopás, mint eddig. Az a jó, hogy most a két geci egymásnak feszül, s bárki nyer, mi csak jól járunk vele.
kukagyerek
2015. július 15. 12:42
Ügyesen megoldották orbánék, hogy a közgép ne maradjon állami támogatás nélkül. Így kell ezt csinálni! Megint át lett baszva a birka!
Tintamin
2015. július 15. 08:24
A fideszes maffia mar nem tud torvenyesen mutyizni sem????
Wazze
2015. július 14. 23:46
A nyertes nevét is bele kellett volna írni a kiírásba! Így nem volt elég egyértelmű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!