hvg.hu: Gömöri már munkába állása napján a törlesztését intézte

2015. június 17. 14:34

Gömöri Zsoltot elnöki pozícióját 2012. január 27-én erősítette meg a Magyar Paralimpiai Bizottság, már aznap főállású munkaviszonyt létesített, és kérvényezte a támogatást a végtörlesztéséhez. A támogatás nyújtásának lehetősége január 30-ig állt fent, tehát gyorsan kellett intézkedni: a határidő utolsó napján már ott is volt a három millió – írja a hvg.hu.

2015. június 17. 14:34

Újabb részletek derültek ki a Magyar Paralimpiai Bizottság most lemondott elnöke, Gömöri Zsolt körül kialakult botrány kapcsán – írja a hvg.hu. A sajtó előtt viszont sok furcsaság rejtve maradt mindabból, amit a felügyelőbizottság jelentése tartalmazott, az ugyanis – habár a portál megszerezte – a pénteki közgyűlésig nem nyilvános.

A jelentés az öt legnagyobb vihart kavart ügyről készült, és a hvg.hu szerint megállapította, hogy a paralimpiai bizottság elvesztette a paralimpikonok bizalmát. Az MPB korábbi közleménye mégis úgy interpretálta vizsgálat eredményét, hogy az „a Magyar Paralimpiai Bizottság működését valamennyi kérdésben rendben találta”. Az MPB sajtóközleményéből az is kimaradt, a felügyelőbizottság kimondottan azért mondott le, hogy maguk részérő ezzel is hozzájáruljanak a bizalomhiány mihamarabbi orvoslásához. Így születhetett meg a közlemény napján az MTI híre: „A felügyelőbizottság mindent rendben talált, majd lemondott”.

A jelentés arról is szól, hogy a Gömöri végtörlesztéséhez nyújtott vissza nem térítendő támogatás összegéről nem született határozott döntés, és annak alapja is tisztázatlan volt, azaz nem tudjuk, valóban három millió volt-e az elnök végtörlesztéséhez szükséges összeg.

A támogatás intézése igencsak kapkodva történhetett. Gömöri Zsolt elnöki pozícióját 2012. január 27-én erősítette meg a Magyar Paralimpiai Bizottság, még aznap főállású munkaviszonyt is létesített, a szerződés szerint munkába lépett, és egyidejűleg beadta kérvényét a végtörlesztési támogatáshoz. Három nap múlva pedig – az erre nyitva álló határidő utolsó napján – már meg is érkezett a végtörlesztésére szánt összeg.

Az átutalás egyébként szabálytalan volt, mert az ilyen célú támogatást közvetlenül a banknak, és nem a munkavállalónak kell utalni, Gömöri esetében mégsem így történt. Gömöri Zsolt és Deutsch Tamás alelnök is úgy nyilatkozott korábban, hogy ezért Kovács Brigittát, az emiatt kirúgott gazdasági vezetőt terheli a felelősség, ám valójában önálló aláírási joga nem volt a tranzakcióhoz. 

Közben a DK és a Jobbik Deutsch Tamás távozását követeli.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. június 17. 17:07
CSAK A FIDESZ MAFFIA !
gudmen
2015. június 17. 15:44
csávo 180-on törlesztett okosba a mi pénzünkön? dajcs tomi kurvaanyád..
népnemzet
2015. június 17. 15:19
Az egeret végre felveszik Fidesz-tagnak. A felvételi bizottság elnöke gratulál neki, és azt mondja: - Na, kisegér, most már Fidesz-tagként bármi lehet belőled, amit csak akarsz. Szóval mondjad, mi szeretnél lenni? Mire az egérke ragyogó arccal: - Patkány!!!
rosszkutya
2015. június 17. 15:10
Így loptok ti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!