Duplaannyi menekült jött a hétvégén, mint eddig

2015. június 29. 08:39

Péntektől vasárnapig 3287 illegális migránst fogott el a rendőrség, nagyjából kétszer annyit, mint a korábbi hétvégéken. A legtöbb határsértőt Csongrád megye déli részén fogták el. Öt ember ellen embercsempészet, tizenkét emberrel szemben közokirat-hamisítás miatt büntetőeljárás is indul.

2015. június 29. 08:39

Összesen 3287 határsértőt fogtak el a rendőrök országosan péntektől vasárnapig, ez a szám a korábbi hétvégéken ezerötszáz-kétezer körül alakult, tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 1516, szombaton 847, vasárnap 924 volt az elfogottak száma.

Öt gyanúsított ellen embercsempészés, tizenkét emberrel szemben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén fogtak el, közölte a megyei főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, vasárnap 659 embert, köztük 77 gyermeket tartóztattak föl, a legnagyobb csoport - 81 szíriai állampolgár - Röszke külterületén lépte át illegálisan a zöldhatárt. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Két év börtönre ítéltek egy szerbiai embercsempészt Szegeden

Gyorsított eljárásban két év letöltendő börtönbüntetéssel sújtott első fokon a Szegedi Járásbíróság egy szerbiai férfit, aki 11 szír állampolgárt szállított volna Mórahalomról Bécsbe. A vádlott kedden érkezett Magyarországra, majd egy benzinkútnál megismerkedett két emberrel, akik megbízták azzal, 700 euró fejében a zöldhatáron keresztül érkezett határsértőket szállítson el Bécsbe, az általuk biztosított járművel.

A férfi Mórahalom körzetébe hajtott, majd egy előre megbeszélt helyen felvett 11 szír állampolgárt, míg a megbízója autójába is határsértők szálltak be. A településen azonban egy helyi lakos feltartóztatta a vádlott által vezetett gépkocsit a rendőrök kiérkezéséig. A férfit az államhatár átlépéséhez több személynek, vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtva elkövetett embercsempészet bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította Magyarországról. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbeztek.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2015. június 29. 13:29
mennyi is ment el a propagandára? majd egy milliárd, megérte...
Anonymtalan
2015. június 29. 11:09
Ólom kerítés, meszesárok, aknamező.
gyaloggos
2015. június 29. 10:59
A balfasz média, balfasz politikusok megint beleszaladtak a maflásba! HISZ annyira, de annyira embarátok ők, hogy minden menekültet idehoztak volna, legalábbis ezt harsogták! S a bevándorlókkal majd most kezdődnek a gondok, az átlag polgár ezután szembesül majd a problémákkal! A Westend-él már jó ideje, de parkokban, tereken ezután botlik majd lépten-nyomon beléjük a magyar! S NE felejtsük! balfaszék mennyire, de mennyire küzdöttek az ellen,- úgy itthon, mint kint - mit Orbán Viktor elért az EU-ban "menekült-ügyben"!
Senior
2015. június 29. 09:41
Lehet, hogy hiba volt ezt a kerítést előre bejelenteni? Durva példa, de a berlini falat egy éjszaka emelték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!