Orbán: Ne jöjjön több bevándorló!

2015. május 18. 12:07

Azt akarjuk, ne jöjjenek többen! Akik itt vannak, menjenek haza! – üzente az Index szerint a bevándorlóknak Orbán Viktor Debrecenben. A miniszterelnök szerint a debreceni menekülttábort nem fejleszteni kell, hanem bezárni. Orbán elmondta: Debrecen a sikeres Magyarország „zászlóshajója”.

2015. május 18. 12:07

Azt akarjuk, ne jöjjenek többen! Akik itt vannak, menjenek haza! – mondta az Index szerint Orbán Viktor a bevándorlókról Debrecenben. Papp László polgármester arra kérte a miniszterelnököt, hogy ne bővítsék a debreceni menekülttábort. A miniszterelnök erre reagált a fenti szavakkal, hozzátéve: ő inkább bevándorlótábornak hívná a létesítményt, mivel szerinte a menekülteket befogadjuk, a bevándorlókat viszont elküldjük. A miniszterelnök kifejtette: egyelőre az EU miatt nem lehet bezárni a tábort, de küzdeni fog az ügyért európai szinten.

A miniszterelnök sajtótájékoztatón elmondta, különbséget kell tenni a menekültek és a bevándorlók között, utóbbiak azért jönnek el hazájukból, mert jobb életet remélnek maguknak. Nem lehet egy országba úgy megérkezni, hogy a fogadó ország törvényeinek megsértésével kezdik az életüket, vagyis illegálisan átlépik a határt – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ez bűncselekmény. Elmondta, ma az Európai Unió olyan szabályokat kényszerít az országra, miszerint ez nem bűncselekmény. Ez elfogadhatatlan, Magyarországnak meg kell védenie a jogrendjét és meg kell védenie a határait – jelentette ki.

„Brüsszel azt akarja, hogy aki idejön, maradjon itt, sőt, még többen jöjjenek, mi azt akarjuk, hogy ne jöjjenek már többen, és akik itt vannak, menjenek haza” – mondta a kormányfő. Orbán Viktor hozzátette: kedden Strasbourgba utazik, ahol az Európai Parlament plenáris ülésén „Magyarország ismét napirenden van”, az egyik ok a menekültpolitikával kapcsolatos magyar álláspont.

A kormány úgy tekint Debrecenre, mint egy sikertörténetre, egy sikeres Magyarország „zászlóshajójára” – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn Debrecenben. A kormányfő – aki a sajtótájékoztatón a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Papp László (Fidesz-KDNP) polgármesterrel – elmondta: ahhoz, hogy ez megmaradjon, nemcsak a debreceniek és a helyi városvezetés, hanem a magyar kormány kötelessége és feladata is.

Orbán Viktor az együttműködés részleteire kitérve közölte, a megállapodás értelmében innovációs központot hoznak létre, fejlesztik a debreceni főpályaudvart, a repülőteret és a Nagyerdő turisztikai infrastruktúráját, angol nyelvű alap- és középfokú oktatási intézményt hoznak létre, új ipari park épül, illetve megújul a Debrecen és Püspökladány közötti vasútvonal is.

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brókerkormány
2015. május 19. 10:41
oscar Na most van-e szólás és véleményszabadság vagy nincs???????????????? Miért csak jót szabad nekem írni az USA-ról? Mert zsidóék szerint az a szólásszabadság ha őket dicséred Ha más véleményen vagy akkor minimum náczi vagy
Pinter68
2015. május 19. 09:51
"A miniszterelnök sajtótájékoztatón elmondta, különbséget kell tenni a menekültek és a bevándorlók között, utóbbiak azért jönnek el hazájukból, mert jobb életet remélnek maguknak." Mondja ezt egy olyan ország miniszterelnöke, amely országnak több millió polgára keresett már új hazát a történelme folyamán a jobb élet reményében. Orbántól csak egy dolgot lehet tanulni. A végtelen önzést. Azt meg nem érdemes.
kukagyerek
2015. május 19. 09:32
Vezírem! Nem tudod véletlenül, hogy ki a miniszterelnök Magyarországon? Szójjá má neki, hogy ne ugasson fölöslegesen, hanem cselekedjen!
koronaszepe
2015. május 18. 23:06
Mennyire szánni való, földszintes, zsigeri, antihumánus. "Istennel találkozunk az Oltáriszentségben, a Szentírást olvasva - de a szegényeket látogatva, a bajba jutott gyermeket befogadva ugyanazt az Istent ölelhetjük át. "Mert aki egyet is befogad a legkisebbek közül, engem fogad be" - mondja Jézus Krisztus." Hiszem, hogy reális Istenélménye lehet annak, aki valóban bajbanlévő, nyomorult emberen segít! Merjünk a bajban lévő embertársainknak szelíd kisebb testvérei lenni!" Csaba t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!