Kilencszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrádban

2015. február 09. 10:32

Csaknem 940 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök vasárnap Csongrád megye déli részén. A legnagyobb csoportot Ásotthalom külterületén fogták el. A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be.

2015. február 09. 10:32

Csaknem 940 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök vasárnap Csongrád megye déli részén - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

 
Szenti Szabolcs közölte, a határsértők közül 880 koszovói, 41 afgán, nyolc kongói, hat szír, egy-egy pedig ghánai, illetve nigériai állampolgárnak vallotta magát.
 
A legnagyobb csoportot dél körül fogták el Ásotthalom külterületén, ott 89 koszovói állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt - tudatta a százados.
 
A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el. 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
micream
2015. február 09. 10:52
amikor két jordániai gazdasági menekült, akik anyagi okokból jöttek Magyarországra, hogy aztán előbb egyszeri és kétkezi pénzváltóként, majd nem sokkal később tizenkét belvárosi szálloda tulajdonosaként hirdessék Allah dicsőségét, 2,1 milliárd forintért megvették a Párizsi udvart, az akkor még polgármester Rogán Antal így szólt a megnyitón az egybegyűltek előtt: „a Mellow Mood csoport (ennek alapítója a két pénzváltó jordániai menekült úr) garancia arra nézve, hogy a régi ékszerdoboz nem megy veszendőbe”. Sőt, előtte két évvel még az örökös miniszterelnök is részt vett Schmitt Pállal a két jordániai menekült pénzváltó úr által üzemeltetett Buddha bár megnyitóján, Németh Lászlóné miniszter asszony pedig ki is tüntette őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!