Régi és új autópálya-matricákat is lehet venni januártól

2014. december 29. 17:56

Január elsejétől a régi, időalapú matricák mellett már az új, megyei autópálya-matricák is megvásárolhatóak lesznek. Megyei matricát egyelőre az ország 1500 pontján lehet majd venni, februártól viszont már minden olyan helyen lehet majd kapni, ahol korábban is lehetett autópálya-matricákat vásárolni.

2014. december 29. 17:56

Az újév első napjától a megszokott időalapú matricák mellett (10 napos, havi, éves) az autósok az új megyei matricát is megvásárolhatják; az autósok egyéni kalkulációik alapján mérhetik fel, hogy maradnak a számukra bevált szolgáltatásoknál, vagy élnek az új alternatívával – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a korábbiak mellett a megyei matrica 2015. január elsejétől 1500 értékesítési ponton válik elérhetővé, ezek listája 2014. december 31-től megtalálható a nemzetiutdij.hu-n. Február elsejétől minden korábbi értékesítési ponton meg lehet majd vásárolni az új matricákat. 

Átmeneti rendelkezésként azok az autósok, akik az újonnan díjkötelessé váló szakaszokat jövő januárban matrica nélkül használják, mentesülhetnek a pótdíj megfizetése alól, ha legkésőbb február végéig az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát váltanak – írták.  

A tájékoztatás szerint a megyei matricával egy megye gyorsforgalmi útjai évi 5 ezer forintért használhatók, így a munkahelyükre ingázók, az akár több megyényi távolságból például a fővárosba autózók kiadásai a töredékükre csökkennek. A személygépkocsikra jelenleg is elérhető, három éve változatlan árú matricatípusok díja pedig januártól sem emelkedik – írták.

A közlemény szerint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nél az útdíjszedési rendszerek 2015. január elsejétől esedékes változásaihoz szükséges informatikai fejlesztés a tervezett ütemben halad.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. december 30. 12:08
http://alfahir.hu/ujabb_belvarosi_ingatlanmutyira_derult_feny
vazallus
2014. december 30. 08:43
December 30-án még nem lehet megvenni a Január 1-től érvényes megyei matricát. Komolyan ezek Gyurcsány szintű balfaszok. A sok hülye, meg majd vadásszon matrica vásárló helyet 1-én hajnalban hazafelé. Na az ilyen szopátások miatt fordulnak kurva sokan hátat ennek a majom bandának.
PPK
2014. december 30. 01:20
Ez nem kommunikációs huba. Egyszerű bénázás. Mint például a pénztárgépeknél. Meg mindennél. Szerencse, hogy csak 10 órát dolgoznak naponta. Mi lenne itt, ha 12-14-e robotolnának szegények...
bunko_jobbos
2014. december 29. 23:05
Nagyon várom már, nekem sok problémámat megoldja, de valami azt súgja, hogy az átállásnál nagy káosz lesz. Jan. 5-én már ellenőrzik is? Mert ha igen, és nem lehet mindenhol kapni, akkor kapják be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!