Varga Mihály: A rendszert az egész magyar nép söpörte el

2014. október 22. 20:45

Az 1956-os forradalom a magyar nemzeti önbecsülés, az egymásra találás példájává vált, hiszen a rendszert az egész magyar nép söpörte el – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten, a III. kerületi önkormányzat ünnepi megemlékezésén szerdán.

2014. október 22. 20:45

Varga Mihály pénzügyminiszter a III. kerületi önkormányzat 1956-os ünnepi megemlékezésén a városrész parlamenti képviselőjeként a Szent Péter és Pál főplébánia-templom első világháborús emlékművénél tartott ünnepi beszédében azt mondta: 58 éve annak, hogy Magyarország bilincsbe vert, megalázott népe felemelte szavát a szabadságért. „A szabadságharcosok a lehetetlennel küzdve, életük árán is elmondták, hogy nem hagyjuk megtörni magyarságunkat, nem engedünk a fenyegetésnek, és nem adjuk szabadságunkat” – fogalmazott a miniszter.

 
A pesti srácok megértették, a nemzet puszta megmaradása a tét – folytatta, hozzátéve: ebben a közös vágyban, értékrendben és hitben vált a forradalom a magyar nemzeti önbecsülés, az egymásra találás példájává. A rendszert az egész magyar nép söpörte el - emelte ki.
 
A politikus kijelentette: a kivágott közepű nemzeti lobogó még ma is több üzenetet hordoz számunkra, mint bármilyen más jelkép; az elnyomás, a nagyhatalmi kényszer elleni tiltakozás és a szabadság üzenetét, egy igaz ügyért bátran kiálló nemzet akaratát. „Megdöbbentő történetek maradtak ránk harcoló gyerekekről, akik sorsa előtt ma is értetlenül állunk, akik élet-halál harcot játszottak, és játszva adták vissza nekünk azt, amelyet már örökre elveszettnek hittünk: nemzeti önbecsülésünket” – hangsúlyozta. 
 
Varga Mihály felidézte azt a fényképet, amely a budapesti sortűz áldozataiért égő mécsesek mellé csupa nagybetűvel írt feliratot örökít meg: „Ígérjük, hogy nem haltatok meg hiába”. A miniszter szerint nemcsak a fénykép őrzi az ígéretet, hanem máig hordozza lelkében minden magyar. „Tudjuk azt is: beteljesíteni csak akkor tudjuk, ha összetartó, szabad és független nemzetként élünk” – tette hozzá.
 
A miniszter kitért arra: a magyar kormány a gazdasági válsággal kapcsolatban az elmúlt években is ki merte mondani, hogy a nemzetközi szervezetek és a nemzetközi pénzvilág sem tehet meg bármit Magyarországon. Olyan döntéseket hoztak, amelyekhez senki mástól, csak a magyar emberektől kértek és kaptak felhatalmazást – fogalmazott, úgy folytatva: sikerrel pedig azért jártak, mert tudták, hogy vissza kell adniuk a magyarság, a családok és a munka becsületét.
 
A tárcavezető szavait azzal zárta: meggyőződése, hogy Magyarország, a kormány és a magyar emberek által vállalt értékek ma is megfelelnek 1956 októbere gondolatainak. „Ma sem törekszünk másra, mint hogy a magunk értékeit követve legyünk szabad, önálló és emelkedett nemzet” – fogalmazott Varga Mihály.
 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EU Diktatúra
2014. október 23. 21:45
"Ha választásokkal bármit el lehetne dönteni, már rég betiltották volna" Mark Twain
EU Diktatúra
2014. október 23. 21:44
"választásokat" csak azért találták ki a tudjukkik hogy amügé bujhassanak és hazudhassák hogy "kérem, mi kaptunk felhatalmazást" Közben pedig úgy rendezik a választási bábszínházat hogy ne a gondolkodó emberek hanem a befolyásolható CSŐCSELÉK döntse el a szavazást Rizsacsökkentők az anyjukat is eladnák pár 100 Ft-ért
EU Diktatúra
2014. október 23. 21:42
Ángyánékra is alig szavaztak Tisztességes Emberek Szüvetségére Hiszen alig van már tisztességes MAGYAR Kis ország vagyunk, csak 1 csőcselékünk van
EU Diktatúra
2014. október 23. 21:40
gudmen: "maradt a jobbik, lmp, kétfarku kutyák ángyán jozsef..." És sajnos maradtak az agyhalott zombi fidesz szavazók. Nem tudnak kipusztulni A kétfarku kutya pártot 16 percel!!!!!!!!!!!!! az ajánlószelvények leadási határideje előtt jegyezték be, holott a kúria már hónapok óta engedélyezte a pártot pedig a tolvaj fidesz mindent megtett hogy elkaszálja őket, úgy retteg az esetlegesen csak miattuk elmenő és rájuk szavazó, egyébként passziv tömegektől
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!