Józsefváros a legvirágosabb Budapesten

2014. szeptember 27. 14:57

Az elmúlt években parkjait és tereit felújító VIII. kerület nyerte a Virágos Magyarországért versenyt a fővárosi kerületek között. Újbuda és Kispest különdíjat kaptak.

2014. szeptember 27. 14:57

A legvirágosabb budapesti kerület díját Józsefváros kapta, különdíjjal pedig Újbudát és Kispestet jutalmazták a turizmus világnapján, szombaton megrendezett Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny budapesti díjkiosztó ünnepségén. Az MT Zrt. közleménye kiemeli: Józsefvárosban az elmúlt években összesen 30 hektárnyi közterületi zöldfelületet újítottak fel, köztük a 32-esek terét, a Muzsikus cigányok parkját, a Kálvária, a Golgota vagy a Teleki teret, a VIII. kerületi intézmények figyelmet fordítanak a környezettudatos nevelésre is.

Az idén 12 budapesti kerület nevezett a versenybe, a díjakat Szentes Tamás, Budapest főpolgármester-helyettese adta át a kerületek polgármestereinek: Kocsis Máténak, Hoffmann Tamásnak és Gajda Péternek. Faragó Péter, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója a díjkiosztón elmondta: Budapest jelentősége és vezető szerepe Magyarország turizmusában megkérdőjelezhetetlen – tavaly 7,8 millió vendégéjszakát töltöttek el a fővárosban –, így kézenfekvő, hogy a budapesti kerületek díjkiosztó ünnepségét a turizmus világnapjának megünnepelésével kössék össze. A verseny országos díjkiosztó ünnepsége november első hetében lesz, ahol a díjazott budapesti kerületek szintén szerepelnek majd.

„A verseny révén sokat tehetünk azért, hogy az ide látogató érezze: ő a mi vendégünk, szívesen látjuk, és mindent megteszünk azért, hogy jól érezze magát nálunk, ezt segíti elő a rendezett településkép, a virágos városközpont, a tiszta utcák és közterek, takaros magánkertek” – fogalmazott a vezérigazgató.

A Virágos Magyarországért verseny 20 éves múltra tekint vissza, az ország legsikeresebb környezetszépítő versenye, amelyet a MT Zrt. saját projektjeként kezel, biztosítva hozzá a jogi, szervezeti és finanszírozási kereteket. Évente közel 300 település nevez be a hazai megmérettetésre, amelynek során a különböző, lélekszám szerint elkülönített kategóriákban megválasztják a legvirágosabb magyar városokat, falvakat és fővárosi kerületeket. A verseny fődíja az ország képviselete a következő évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe) két település számára.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2014. szeptember 28. 10:34
És aki a tűcsere program ellen van az agy szemét bűnöző. Ezt mint orvos mondom. És a mocsok fegyházba menjen. Most
David Karúszó
2014. szeptember 28. 07:38
Mákvirágos.
Rike
2014. szeptember 27. 21:12
Akkor menjetek ki a Pollack Mihály térre kocsival és akkor megtudjátok ki is az a Kocsis. Hát az.
Akitlosz
2014. szeptember 27. 20:02
Mióta nő meg a virág az aszfalton?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!