A kormány küldetéséről beszélt Semjén Zsolt

2014. szeptember 23. 15:38

A kormány küldetése az ország újjáépítése, ami nemcsak nagyberuházásokat jelent, hanem a legkisebb településeken történő fejlesztéseket is magában foglalja – fogalmazott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Balatonfenyves imremajori településrésze ivóvíz-hálózatának átadó-ünnepségén kedden.

2014. szeptember 23. 15:38

A beruházást a korábban kutakból származó víz magas bórtartalma tette szükségessé, ami miatt a majorban élő 160 ember évek óta csak lajtos kocsiból jutott iható vízhez. Az uniós támogatással, nettó 90 millió forintból megvalósult hálózat részeként 3,5 kilométer hosszú vezeték, valamint a rendszerhez tartozó műtárgyak épültek meg.

Semjén Zsolt kifejtette, a vezetékes ivóvíz kiépítése azért is fontos, mert az államnak kötelessége garantálni a lakosság alapvető ellátását, amihez biztosítani kell a villanyt, a gázt és a vizet. Ez nem lehet piaci viszonyok, vagy ár-érték arány kérdése, és az alapvető ellátást biztosító rendszerek nem kerülhetnek magánkézbe – hangsúlyozta.

A miniszterelnök-helyettes szimbolikusnak nevezte a balatonfenyvesi beruházást azért is, mert nemzeti érdek a vidék megtartó erejének növelése. Az öt évig húzódó fenyvesi projekt tanulságát is levonva azt mondta, államigazgatási szempontból át kell tekinteni, hogyan lehet csökkenteni a bürokráciát az érintett területeken.

Lombár Gábor (független) Balatonfenyves polgármestere Imremajor történetét ismertetve arról is beszélt, hogy az egészséges vezetékes ivóvízellátás öt éve vált különösen fontossá, mivel az uniós elvárásoknak nem megfelelő értékek miatt már csak lajtos kocsiból fogyaszthattak vizet az itt élők. A major ivóvíz-hálózatának kiépítésére az önkormányzat pályázatát kiemelten kezelte a kormány, mégis sokáig húzódott a megvalósítás a számtalan bürokratikus akadály, illetve a hatóságok ellentmondásos engedélyezési gyakorlata miatt – mondta, hozzátéve, hogy a következő feladat a major szennyvízhálózatának kiépítése lesz.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A helység galagonya
2014. szeptember 24. 08:42
Az Alkotmánybíróság leendő tagjait hétfőn hallgatta meg az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága. A 2010-ig történt gyakorlattól eltérően - miszerint alkotmánybíró csak több párt által, konszenzus alapján, parlamenti többségtől függetlenül választható - a Fidesz egymaga jelöli ki az Alkotmánybíróság leendő tagjait. A meghallgatáshoz feltenni kívánt egyetlen érdemi kérdést, mely egyébként ellenzéki oldalról érkezett, félbeszakította a KDNP-s bizottsági elnök, Rubovszky György. Amikor egy riporter a meghallgatás után feltette Rubovszkynak a kérdést, miszerint nem baj-e, hogy nem konszenzusos döntés született, ő a kérdésre Orbán illiberális demokrácia felfogását foglalta össze, miszerint "a demokrácia arról szól, hogy a többség diktatúrája a kisebbség fölött". A Demokratikus Koalíció szerint abban a rendszerben, ahol a függetlenség és jogbiztonság utolsó bástyáit, az Alkotmánybíróság tagjait egy párt jelöli ki és választja meg, már nem egy politikai oldal vagy párt van ellenzékben, hanem a magyar demokrácia, a nép uralma saját országa felett. A Demokratikus Koalíció azonnali lemondásra szólítja fel Rubovszky Györgyöt és vele együtt minden olyan politikust, aki szerint a demokrácia a többség diktatúrája a kisebbség fölött!‎
becike4
2014. szeptember 24. 07:47
Semmilyen Zsolt vizet fakasztott. A csőből.
péterx
2014. szeptember 23. 17:36
1.A hozzászólásokat olvasva , jól érzékelhető , hogy az érzelmi reagálás dominál . 2.A közhely-rágalmak legjobb cáfolatai a konkrét fejlesztésekről tanúskodó beszámolók . Ez is egy a sok közül .
poppy flower
2014. szeptember 23. 16:22
Zsoca, lehessen szalonkát lepuffantani, és hetente lovagolni Erdélyben. Neked ennyi elég, és közben az ájtatoskodás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!