Eláztatta Budapestet a vihar

2014. augusztus 06. 18:37

Több villamos és troli is leállt a viharos időjárás miatt Budapesten és Debrecenben, de a vasútközlekedésben is fennakadások vannak. Debrecenben néhány helyen a biciklisták tengelyig, az autósok küszöbig, a gyalogosok lábszárközépig gázoltak a vízben.

2014. augusztus 06. 18:37

Az ország keleti és középső részén átvonuló vihar miatt több vonalon jelentős késésekre kell számítani - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel. Több vonalon beázások és villámcsapások miatt elromlottak a biztosítóberendezések és fák dőltek a vasúti pályára. Tura és Hatvan, Karcag és Püspökladány, Csengőd és Fülöpszállás között, valamint Rákos állomáson elromlott a biztosítóberendezés – írták.

Csomád és Veresegyház között a pályára veszélyesen bedőlő fa, Pestszentlőrinc és Vecsés között fakidőlés okoz komoly fennakadásokat a közlekedésben. Emiatt a Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Cegléd-Szolnok-Záhony, a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza, a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon 40-50 perc közötti késésekre kell számítani az utasoknak – közölte a Mávinform. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki a heves zivatarok, a felhőszakadás, illetve a jelentős mennyiségű csapadék miatt. A veszélyjelzés szerint csütörtökön is az ország nagy részén lehetnek heves esőzések.

Villamosok és trolik is leálltak

Nem közlekedik Budapesten az 50-es villamos a Villanytelep és a Szarvas csárda tér, a 24-es villamos pedig a Keleti pályaudvar és a Magdolna utca között a hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék miatt szerda délután – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán. Szintén az időjárás miatt nem közlekedik a 70-es troli a Lövölde tér és az Erzsébet királyné útja között, valamint a 37-es villamos a Sörgyár és a Kada utca között. A kimaradt szakaszon pótlóbuszok járnak. A BKK közölte: a Libegő szerdán már nem közlekedik.

Debrecent sem kímélte az eső

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy szinte hömpölygött a víz Debrecen egyes területein szerda délután. A belváros egyes területein, a város északi és keleti részén a víz a gépkocsik küszöbéig ért. Kelemen-Madai Petra elmondta: a debreceni, hajdúböszörményi és nyíradonyi tűzoltók mintegy 25 helyszínen dolgoznak a megyeszékhelyen. Főként lépcsőházakból és családi házak pincéjéből szivattyúzzák a vizet – tette hozzá.

Több mint fél órára a 2-es villamos közlekedését is leállították a magas vízállás miatt – tájékoztatta a helyi közlekedési cég az MTI-t. A gyalogosok a Libakertben és az Újkert egyes részein lábszárközépig érő vízben gázoltak, a kerékpárral közlekedőknek pedig tengelyig érő vízzel kellett megküzdeniük. A hirtelen lezúdult nagymennyiségű csapadékot lassan nyelték el a lefolyók, a tűzoltók jelenleg is több helyen szivattyúzzák a vizet az elöntött pincékből, alagsori helyiségekből.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2014. augusztus 06. 19:33
Ez tényleg felháborító! Most mi lesz, jön a világvége? :D
koronaszepe
2014. augusztus 06. 18:58
"...az autósok küszöbig ..." Üljenek át egy másik autóba...
Akitlosz
2014. augusztus 06. 18:51
Szörnyű. Be kellene tiltani az időjárást, mert egyéb célja sincsen neki, mint kicseszni az emberekkel. No persze az újságírók jól megélnek az időjárásból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!