Horváth: Civil kurázsi és politikai összefogás kell Budapesten

2014. június 30. 11:10

Horváth Csaba szerint a civilek és a politikusok összefogása kell, hogy leváltsák a Fideszt az őszi választáson Budapesten. Tüttő Kata szerint a mostani a főváros „egyik legbotrányosabb közgyűlése”, Horváth pedig egyenesen tisztességtelennek nevezte, hogy a szerinte „leköszönő önkormányzat” még fontos döntéseket hoz.

2014. június 30. 11:10

Civil kurázsi és politikai összefogás kell annak érdekében, hogy a baloldal leváltsa a Fideszt a fővárosban az őszi önkormányzati választásokon – jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője a közgyűlés hétfői ülését megelőző sajtótájékoztatón. Horváth Csaba hangsúlyozta, hogy az összefogás segítségével és minden jogi eszközzel meg kívánják akadályozni a Városliget tönkretételét, a múzeumi negyed megvalósítását. Az ellenzéki politikus tisztességtelennek nevezte, hogy „a leköszönő önkormányzat és főpolgármester” még fontos döntéseket hoz.

Úgy vélekedett, hogy a főpolgármester tovább rombol és kiárusítja a családi ezüstöt: a hűtlen kezelést súrolja az a tervezett döntés, amelynek keretében a főváros értékesíteni kívánja a Főgáz-részvénypakettet. Emellett „a legembertelenebb előterjesztésnek” nevezte Horváth Csaba „a szociálisnak csúfolt temetés” bevezetését.

Tüttő Kata fővárosi MSZP-s képviselő azt mondta, hogy a mostani a főváros „egyik legbotrányosabb közgyűlése”, mert néhány percben akarnak áterőltetni a város sorsát évtizedekre meghatározó előterjesztéseket, mint például a 2020-ig szóló közlekedési koncepciót. Botrányos, hogy a közbringarendszer, a BuBi egész nyáron nem működik majd, a vízművek egy közbeszerzési szabálytalanság miatt elveszített 400 millió forintnyi uniós támogatást, és a 3-as metró felújítására egyetlen fillér nincs – mondta.

Kifogásolta, hogy a Budapesti Közlekedési Központ egy budai luxuslakás árát, 190 millió forintot kíván elkölteni egy 83 négyzetméteres Határ úti ügyfélközpont kialakítására és 54 milliót 54 margitszigeti parkoló megvalósítására.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. június 30. 20:49
Ez is egy álláspont, bár ahogy kinéz, eléggé kisebbségi, és nem túságosan produktív. Mindenesetre szórakoztató a nyűglődésüket nézni, ahogy próbálnak nagyot mondani, pusztítóan beszólni a Tarlósnak, aki 4 év alatt többet tett a fővárosért a fidesz frakcióval, mint ők 20 éves többségi regnálásuk alatt. Azt viszont el bírnám viselni, ha végre a külvárosokban és elővárosokban is történne valami tömegközlekedési fronton, pl a 30-40 éves hévek cseréje a gödöllői vonalon, esetleg a pálya modernizációjával összekötve.
balbako_
2014. június 30. 16:53
Hallod Norvég alap? Zsebbe kell nyúlni!
pkarcsi
2014. június 30. 16:26
Vörös bunkócska:kihagytad az ingyenes közlekedést.
red label
2014. június 30. 16:20
Ez kedves zsidó gyerek, fogjon őssze a mamájával, hátha jobban jár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!