Átmenetileg leállítja a hitelezést az Aegon

2014. március 17. 21:43

A lakossági hitelek iránti kereslet visszaesése, a bizonytalan piaci helyzet, a magas kockázat és a további veszteségek elkerülése miatt az Aegon úgy döntött: átmenetileg leállítja a hitelezést a magyar piacon.

2014. március 17. 21:43

Az Aegon Magyarország Hitel Zrt. határozatlan ideig felfüggeszti az új hitelek kihelyezését, írta a Bankráció internetes portál hétfőn. Az értesülés szerint a lakossági hitelek iránti kereslet visszaesése, a bizonytalan piaci helyzet, a magas kockázat és a további veszteségek elkerülése végett az Aegon csoport igazgatótanácsa úgy döntött, hogy nem biztosít további forrást a csoport magyarországi hitelezési tevékenységéhez, ezért a cég határozatlan ideig felfüggeszti az új hitelek kihelyezését.

A hitelintézet nyilatkozata szerint a meglévő ügyfelek számára ez nem jelent változást, a már beadott hitelkérelmeket érdemben elbírálják. Bíznak abban, hogy ez átmeneti időszak lesz, és amennyiben a piaci helyzet megengedi, azonnal reagálni fognak.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2014. március 18. 10:17
még ki se fizették az,,évszázad rablását,,máris hitelt kellene felvegyenek
krisztoforo48
2014. március 18. 08:35
Próbálták már tisztességes kamatfeltételekkel és átverési szándék nélkül a hitelezést?A bankok nagyon nehezen tudják visszaszerezni majd a megbízhatóságukat,tisztességüket,ezt jó időre eljátszották.Inkább visszavonulnak,meg ki-,de akkor sem akarnak engedni a magas kamatokból.A betétekre meg alacsony kamatot fizetnének,de azt is elviszik a költségek átruházásával.Hitel nem kell,a betéteket veszik ki-ez egyenlő a csőddel.Kénytelenek lesznek ezen változtatni néhány hónapon belül,mert egyébként végük.Most riogatnak,várják a választást,de utána rákényszerülnek a tisztességes működésre.A zsigerelés ideje elmúlt!
trendo
2014. március 18. 08:11
Mivel már a csapból is a devizahitelesekről szóló ilyen-olyan hírek folynak, még az oda nem figyelő tulkok fejébe is lassan beszivárog a felismerés, hogy hitelt felvenni igen kockázatos egy voluntarista módon irányított gazdaságban, ahol a jogbiztonság lassan már nulla (ld. Alkotmánybíróság legutóbbi "felhatalmazása" az utoólagos szerződésmódosításra) A bankokat folyamatosan szidalmazzák, jogosan, jogtalanul, a reputációjuk romlik, az emberek nem bíznak bennük. Ha valaki többlet bevételhez jut, inkább törleszt, mintsem megtakarítana.
ortyín
2014. március 18. 06:26
Ezek hülyék. Európa mintaképe, a gazdasági csoda végrehajtója, a megbízható pnzügyi rendszer etalonja, az orbánium. Ez érthetetlen döntés. Hiába a gyenge multik nem bírják az orbánium száguldó gyorsnaszádjának vízfröccsenéseit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!