Orbán: A közmunkát meg kell becsülni

2014. február 24. 11:52

Orbán Viktor miniszterelnök a rendőrség új közigazgatási adatfeldolgozó központjának átadásán Vásárosnaményban hangsúlyozta: a közmunka kapu, amelyen keresztül be lehet lépni a segély világából a munka világába. Orbán megköszönte a közmunkásoknak, hogy elfogadták az ajánlatukat, és ezentúl nem segélyből, hanem munkából próbálnak megélni.

2014. február 24. 11:52

A közmunka kapu, amelyen keresztül be lehet lépni a segély világából a munka világába, ezért azt meg kell becsülni – mondta Orbán Viktor hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban. A miniszterelnök a rendőrség új közigazgatási adatfeldolgozó központjának átadásán hangsúlyozta, ki kell állni a közmunkások méltósága mellett és meg kell köszönni, „hogy betársultak, és elfogadták az ajánlatunkat”, hogy ezentúl ne segélyből, hanem munkából próbáljanak megélni.

A közel 1,8 milliárd forintos hazai forrásból megépült fejlesztéssel kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, a beruházás 291 meghirdetett álláshelyére 947-en jelentkeztek. Ebből 472-en feleltek meg, amit beszédében jót aránynak nevezett a miniszterelnök, a felvett emberek közül 235-en regisztrált munkanélküliként jutottak álláshoz. Ez ismét azt bizonyítja, hogy az embereknek megvan a felkészültségük és dolgozni akarnak, vagyis segély helyett munkából szeretnének megélni – tette hozzá a kormányfő.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2014. február 24. 19:00
"Orbán megköszönte a közmunkásoknak, hogy elfogadták az ajánlatukat, és ezentúl nem segélyből, hanem munkából próbálnak megélni." Próbálni lehet, de megélni vajmi kevéssé. Valódi munkahelyekre van szükség, olyan bérért, amely biztosítja a megélhetést! Mi annak a garanciája, hogy nem vesznek el a közmunkások valódi munkahelyek megteremtése elől a lehetőséget? Mi annak a garanciája, hogy itt nem a rabszolgaság felé haladunk?
Akitlosz
2014. február 24. 17:43
Ja ja, elvégre a közmunkások gyűjtik az aláírásokat a fidesznek: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XwTWgVoxthE
liberálzöld.
2014. február 24. 16:20
Megmutathatnád Viktor, hogy is kell megbecsülni azt a közmunkát. Szívesen megnézném, hogyan állna a buksza szád, ha közmunkából élnél Anikó asszonnyal együtt mondjuk 1 évig.
peninsulavaldes
2014. február 24. 14:21
Meg kell Viktor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!