Idén is lesz Állatok karácsonya Debrecenben

2013. december 24. 08:56

A debreceni Nagyerdei Kultúrpark állatkertjében hagyomány, hogy karácsonykor a kert lakóit is megajándékozzák, ezért ebben az évben is megrendezik az állatok karácsonyát december 27-én.

2013. december 24. 08:56

Nagy Sándor Tibor, a kultúrpark igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan most is lesznek látványetetések és szakvezetéses séta a debreceni állat- és növénykertben. Utóbbi keretében kapják meg ünnepi ebédjüket az állatok: előbb a fehérkezű gibbonok, majd a nílusi vízilovak, a zsiráfok, az Afrika ház madarai, végül a Terrárium lakói. Idén egy különleges helyszínen nyilvános szülői értekezletet is tartanak az állatok „nevelőszülőinek”. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet az örökbefogadás lehetőségére, amellyel a látogatók támogathatják kedvenceiket, illetve a Nagyerdei Kultúrparkot.

Hivatalosan ezzel a programmal mutatják be vendégeiknek az újonnan átépített majomházat. Az állatok karácsonyán birtokba vehetik a főemlősök leendő lakhelyét az emberek, sőt, a majomteából és a majomkenyérből is kóstolót kapnak. Az újjáépített majomház ad otthont az örökbefogadó szülők értekezletének is.

Ebben az évben az állatkert vendégei lesznek a Magyar Madártani Egyesület munkatársai, akik madárgyűrűzési bemutatóval és téli etetési tanácsokkal várják a látogatókat. Az állatok karácsonya évről-évre több száz látogatót vonz, sokan a saját maguk készítette csemegékkel is kedveskednek ilyenkor kedvenceiknek a debreceni Nagyerdőben.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2013. december 24. 12:05
nagy az Isten állatkertje,egy ötvenkilós kutyám, három macskám van,úgyhogy ne nézzetek valami szadi állatellenes bazinak de nálam az van,hogy minden népünnepély esetén a szobában alszanak és nem kapnak holmi agybajt a petárdák meg a részeg idióták miatt,nálam ez az állatok Karácsonya
Fahrenheit 451
2013. december 24. 11:10
"karácsonykor a kert lakóit is megajándékozzák" A fidesz egész évben megajándékozza az állatokat. Legfeljebb a KDNP-s Semjén lelövi a kismadarakat, de az állatok úgy általában ki lesznek stafírozva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!